RTS krpi "Nemanjiće"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na veoma burnom sastanku UO RTS, koji je 16. januara održan nakon što je prethodni odložen jer nije bilo kvoruma, saznajemo da su predstavnici vrha našeg javnog servisa obavestili prisutne članove UO da se ispravljaju brojni propusti i greške u prvoj epizodi serije "Nemanjići - rađanje kraljevine", koja je emitovana u novogodišnjoj noći.

RepublikaFoto: Tanjug
"Nemanjići"

- Sastanak je trajao više časova i bilo je burno. Ali je informacija o ispravljanju propusta dobro primljena. Članovi UO su obavešteni da je prva epizoda skraćena za 20 minuta i da se s dodatnom pažnjom montiraju naredne epizode - kaže za Srpski telegraf izbor blizak RTS.

Kako smo i u jučerašnjem broju pisali, nakon burnih i oštrih kritika najšire javnosti, autori serije su shvatili da su u ozbiljnom problemu ako na istu ili sličnu reakciju bude naišla i naredna epizoda, pa su rešili da iznađu rešenje i pokušaju da "pokrpe rupe".

Ovih dana se uveliko u montaži postojeći materijal iznova pakuje, delovi menjaju da bi se dobilo na dinamici i priča o našoj slavnoj dinastiji imala više drame, a pojedini beogradski mediji prenose i da se ne rade dodatna snimanja i da troškovi neće biti van planiranog budžeta.

Foto: Promo foto
"Nemanjići"

Posebno zanimljivo je to da pojedini čelnici RTS o seriji kao nedovršenom poslu, jer se u montaži tek radi sa snimljenim materijalom, sve glasnije govore tek pošto je Programski savet uputio zahtev da članovi tog tela pogledaju bar polovinu epizoda kako bi zauzeli stav, a povodom ozbiljnih zamerki koje su upućene na prikaz teme od izuzetne važnosti.

- Sve je u procesu rada dok se ne emituje, dakle sa montažom je slično kao i sa novinskim tekstom. Kao što je i planirano, prve dve epizode će biti emitovane 17. i 18. februara, a potom će epizode "Nemanjića" biti emitovane narednih nedelja od 20 sati - kaže scenarista i reditelj Saša Radojević, urednik serije "Nemanjići".

Kako saznajemo, pošto u februaru budu emitovane epizode, Programski savet će organizovati okrugli sto.

Podsetimo, mnogi stručnjaci s kojima je Srpski telegraf razgovarao, uz ogradu da bi naredne epizode ipak mogle biti bolje, kažu da nije neuobičajeno da se montaža obavlja uporedo s emitovanjem epizoda. Međutim, prema njihovim rečima, produkciono zahtevan projekat podrazumeva da je u najvećoj meri urađen i skoro priveden kraju sav posao pošto se predstavi pilot-projekat. Autori tada imaju mogućnosti ako je sirov materijal dobar, a posao se svodi na to da se samo "utegne i našminka".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading