Smilja Ivetić izlaže u Beogradu

Autor:

Zabava

08.01.2018

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smilja Ivetić predstavlja se 15. januara (19 časova) u Galeriji SULUJ na Terazijama u Beogradu slikama većeg formata i to u okviru svog doktorsko-umetničkog projekta pod nazivom "Na krilima paganskog".

Foto: Promo foto

Na izložbi će biti prikazana serija slika koje se tematski oslanjaju na paganska nasleđa, a u bogatom kolorističkom duhu prepliću se erotski motivi i krilata bića, gradeći tako svojevrsnu intimno-mitsku atmosferu.

- U fokusu su dinamična i ekskluzivna tumačenja simbola. Sve je u službi intimnog i mitskog, gde se figure smeštaju u jedan bestežinski prostor, aludirajući na daleke religijske predstave - objašnjava umetnica.

Foto: Promo foto

U zvučnom koloritu i širokim površinama pred nama se stvara jedna nova pojava, čudnovati svet prepun bića iz dalekih sećanja. Na ovakav splet kreativnih stvorenja kod Smilje Ivetić uticala je vizantijska umetnost, kao i monumentalnost romantičke Katalonije.

Smilja Ivetić je diplomirala slikarstvo 2009. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Roksandića, dok doktorske umetničke studije završava kod mentora prof. dr Milete Prodanovića. Samostalni je umetnik i član ULUS, a do sada je izlagala samostalno i grupno na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba u Galeriji SULUJ biće otvorena do 27. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading