PRINC ĐORĐE NOVA META: Maske pale, ali se kuju nove zavere u "Senkama nad Balkanom"

Autor:

Zabava

12.12.2017

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako ali sigurno napetost u zapletu serije "Senke nad Balkanom" dostiže vrhunac, a gledaoci imaju priliku da u potpuno novom svetlu gledaju mnoge likove. Već u prvim epizodama reditelj Dragan Bjelogrlić nam je poručio da nema smisla da se vezujemo za likove jer je scenario nemilosrdan. Ali ženski deo publike teže će mu oprostiti što je baš Vojin Đukić morao biti obezglavljen.

RepublikaFoto: Promo foto
Doktor Avakumović je po nalogu kljukao Karađorđevića lekovima, istovremeno mu ispirao mozak kako bi sva krivica pala na "ludog plemića"

DEŽURNI KRIVAC

Miloš Timotijević, koji se našao u koži tužioca, kroz smeh kaže da on ne žali jer je izgradio višeslojan lik koji je odigrao svoj deo. Na pitanje ko je na kladionici mogao da zaradi tipujući da je doktor Avakumović ispod maske vođe opasnog društva Tule, Timotijević odgovara: "Niko nije mogao da pretpostavi, mnogi su bili ubeđeni da je to baš Đukić. Ali to samo govori o sjajnim scenaristima, zar ne! Pisci su vešto podmetnuli više delikatnih tragova već od prvih epizoda, ali gledalac bi baš morao da zna šta da traži da bi ih prepoznao."

Taman kad je jedna misterija razotrkivena, u "Senkama" se otvara nova. Šta će se desiti s Đorđem Karađorđevićem, kog maestralno igra Žarko Laušević? Inspektor Stanko je prilikom posete Avakumovićevoj kući prepoznao sliku crnog sunca i saznao da je autor ni manje ni više nego princ. Nema sumnje da će policija biti na pogrešnom tragu. Međutim, glumci iz serije samo poručuju da se skrene pažnja na buduće dijaloge doktora sa "njegovim najvažnijim pacijentom" jer će nam to otkriti pozadinu mnogih događaja.

RepublikaFoto: Promo foto

Kao što znamo, princ Đorđe je završio u specijalnoj bolnici nakon montiranih lekarskih izveštaja, jer je kralju Aleksandru nakon očeve smrti bilo najvažnije da brata skloni što dalje od dvora. Iz istorije se zna da oni nisu bili u dobrim odnosima, još od vremena kada je Đorđe abdicirao u korist mlađeg brata. Taj potez je odgovarao zaverenicima Majskog prevrata, posebno generalu Petru Živkoviću. Princ je o sebi govorio kao o žrtvi zavere, a u knjizi "Istina o mom životu" optužio je Nikolu Pašića da je odigrao ključnu ulogu jer ga je intrigrama doveo u položaj da se odrekne prestola.

Princ Đorđe, kako se na malom ekranu u nedelju moglo videti, zapada sve dublje u nervno rastrojstvo. Po svemu što smo videli, moguće je da je doktor Avakumović nastojao da za organizaciju pridobije jednog plemića i time proširi uticaj na kraljevsku porodicu. Ipak, verovatniji je scenario da mu je, kljukajući ga laudanumom, ispirao mozak kako bi sva krivica, kada za to dođe vreme, pala na "ludog princa". To bi sigurno odgovaralo i dvoru i vlastima jer bi se zauvek rešili problema zvanog prvorođeni sin kralja Petra.

RepublikaFoto: youtube.com/Domace Emisije
Žarko u ulozi princa Đorđa

ŽIVOT NA KOCKI

Međutim, nije samo Đorđev život na kocki. Ostaje nam da gledamo kako je beskrupulozni Kaluđer sve bliži tome da dobije punu podršku državnog vrha za monopol nad tržištem opijumom. Ali bi on u intrigama s makedonskim teroristima mogao da padne šaka nepoverljivoj i fatalnoj Jovani, sestri hadži Damjana Arsova, koji kuje zaveru da ubije kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Doktor bi zatvorio kladionicu

Koliko su pisci scenarija dobro zabašurili tragove, govore i glumci, koje su prijatelji i poznanici neprestano zapitkivali ko je lutkar koji povlači konce. Na doktora nije ni tračak sumnje pao do samog trenutka otkrivanja, pa sa sigurnošću možemo da kažemo da, u slučaju da se neko setio da u kladionici stavi neki dinar na njegovo ime, danas bi bio bogat čovek!

Glumica Iva Kevra, kojoj je poverena uloga Avakumovićeve supruge, luckaste i neobuzdane Kriste, to i potvrđuje: "Mislim da je izraz straha i iznenađenja na Kristinom licu kada je ugledala krvavu masku u kući jasno dao do znanja da ona nije znala ko je njen muž."

Ako znamo da je Krista dobra drugarica Maje Davidović, nema sumnje da će se ona u nastavku serije poveriti bliskoj prijateljici i pomoći joj da po naslednom pravu kroči u tajne krugove sekte i pokuša da istera stvar na videlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading