VRAĆA SE DAMJAN DA UBIJE KRALJA

Autor:

Zabava

09.12.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Damjanova priča do sada je bila malo-pomalo otvarana, a sada se otvara do kraja i otkriva njegove namere. To je jamb u najavi za jedan stvarno bitan istorijski događaj koji je promenio sudbinu Balkana", izjavio je Toni Mihajlovski za Srpski telegraf i nagovestio šta se sve od njegovog lika hadži Damjana Arsova može očekivati u narednim epizodama "Senki nad Balkanom".

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Karađorđević

UMRO I PAVELIĆ

Publika kraj malih ekrana u nedelju će već saznati da je odgovor na beg iz Glavnjače bila racija u Makedoniji. Za to vreme se aktivista VMRO (lik koji je mogao biti rađen po ugledu na prvog čoveka te organizacije Ivana Vanča Mihajlova) sa družinom skriva na salašu koji čuvaju momci vladara podzemlja i opijuma. Međutim, hadži Damjan ne miruje i moćnom Kaluđeru poručuje: "Imam neka nedovršena posla u prestonici i treba mi pomoć prijatelja." Sve ukazuje na to da govori o ubistvu, ovog puta veoma važne ličnosti, i to bi nedvosmisleno mogao biti kralj Aleksandar!

Ipak, jedan od tih poslova mogao bi da se tiče i glave komuniste Mustafe Golubića, koga je bivši cimer Krojač u prošloj epizodi za dlaku izbavio sigurne smrti.

Istovremeno, za hadži Damjanovu grupu odmetnika zainteresovaće se general Petar Živković! Pera Furundžija lično Kaluđeru, s puškom u ruci i pretećim tonom, poručuje: "Hoću tog hadži Arsova i njegovu poremećenu sestru!"

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

Ne mora da znači da će general Živković tražiti njihovu smrt, on bi mogao da ih iskoristi za jačanje sopstvene političke moći i usmeravanje države ka diktaturi, kao što je za akciju svrgavanja hrvatskog poslanika u Skupštini preko srpskih obaveštajaca angažovan Ante Pavelić.

Saradnja dojučerašnjeg zatvorenika i njegovog advokata nije bila kratkog daha. Istorija uči da su pripadnici VMRO i Pavelić blisko sarađivali i godinama radili na rušenju Kraljevine Jugoslavije, čak nekoliko puta pokušali da ubiju kralja Aleksandra, a što će na kraju i učiniti 1934. u Marselju.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

KO JE IZA ROGATE MASKE

S druge strane, u nedelju će gledaocima postati još jasnije ko seče glave po Beogradu. Kraj reke će biti pronađeno obezglavljeno telo prostitutke Mare, sa žigom crnog sunca na grudima. Tanetu se ova slika uklapa u priču Arčibalda Rajsa o tajnom germanskom društvu Tule, koje postoji vekovima, sa svojim ljudima i u Kraljevini Jugoslaviji koji utiču na vlade, političke moćnike, tokove novca i koji tragaju za Longinovim kopljem.

Uskoro ćemo saznati i ko su manjinski vlasnici u banci Maje Davidović, a koji se skrivaju iza natpisa "Bog je sa nama". Njenog bliskog saradnika Takija Papahagija videli smo na tajnom obredu kad je ubijena dama iz Jataganmale, ali on, kako je priznao bogatoj naslednici, nije uspeo nikada da otkrije suvlasnika iz Beča.

Iz produkcije kažu da ni ova epizoda neće proći bez krvavog obračuna i ubistva, a da će gledaoci verovatno ostati šokirani kad konačno otkriju ko je pod rogatom ritualnom maskom jer je to neko koga smo do sada dobro upoznali!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading