NAJBOLJI MAMIN SAVET: U se i u svoje kljuse

Autor:

Zabava

06.12.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozorišna publika Aleksandru Anju Alač zna po brojnim predstavama, televizijska ponajviše po ulozi u seriji "Ubice mog oca", dok će je surferi televizijskim kanalima nepogrešivo prepoznati po osmehu koji je nasledila od majke Vesne Čipčić. Za Srpski telegraf Anja otkriva da taj osmeh crpi iz života, koji se trudi da živi najbolje što ume.

RepublikaFoto: Promo foto
Anja Alač

- Kad to kažem, pre svega mislim na rad, posvećenost i želju za harmonijom. Sve to u svetu koji smo kreirali nije lako. Koliko daš, toliko zaslužiš.

  •  Pozorišnoj publici ste već postali miljenica. Za koju ste ulogu otišli najdalje od sebe?

- Za ulogu Dušice u predstavi "Kad su cvetale tikve".

  •  A koja je bila prekretnica u vašoj karijeri?

- Trenutak kada sam shvatila da je gluma ono iza čega stojim celim svojim bićem, ne samo profesionalno. Gluma je rad na sebi privatno pre svega s obzirom na to da crpimo i dajemo iz sebe i ličnog iskustva i poimanja okolnosti, po sopstvenim merilima.

RepublikaFoto: Promo foto
Anja Alač
  •  Ljudi još vole da čuju glumce šta imaju da kažu, pa šta biste kazali onima koji žele da vas čuju?

- Osećam da je moja dužnost donekle da sugerišem na optimizam i sreću, a počesto se u sebi osećam dosta ugroženo i tužno. Mislim da snaga leži u tome da, kada si sa sobom na TI, kad si iskren i zapitan, ako odlučiš da se nosiš sa tim sa vedrinom, na svoj način, e to je za mene hrabrost.

  •  Osim osmeha, šta ste još nasledili od majke?

- Energiju i snagu da život volim i da se nesebično dajem prijateljima.

  •  Kog Vesninog saveta se držite čvrsto?

- Odvoj bitno od nebitnog, kao i U se i u svoje kljuse.

  •  BDP od osnivanja nije prezao da pomera granice. U čemu vi želite da se ostvarite kao glumica?

- U društveno angažovanim predstavama koje gledaoca pozivaju na aktivno učešće i jasan kritički stav. To je danas retkost, ali teatar tome služi. Volela bih da igram Strindbergovu gospođicu Juliju. Uloga u komadu "Iz života insekata" mi je najznačajnija u dosadašnjoj karijeri. Ova predstava se bavi temom borbe, snage ljudske volje, ljubavi, kao i nemogućnosti da budemo hrabriji, otvoreniji. Preispituje fenomen rata, zašto smo često slabi sebi nauštrb.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading