POSLE ČETVRT VEKA ČUVENA SERIJA DOBIJA NASTAVAK: U kafani "Složna braća" svi pošteni globalno!

Autor: Dragana STANKOVIĆ

Zabava

03.06.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, onda smo zadovoljni. Mislim da i Nele kroz ovu seriju dobija novu mladost, kaže glumac Nenad Okanov

RepublikaFoto: printscreen
Popularna serija dobija nastavak...

U četiri ruke, sa sinom Srđanom Jankovićem, Dr Nele Karajlić napisao je nastavak za seriju "Složna braća", koja je pre četvrt veka osvojila srca mnogobrojnih gledalaca pričom o Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, njihovim odnosima, spletkama i poslovima koji se dešavaju na ničijoj teritoriji, u kafani po kojoj je serija i dobila naziv.

Radnja se oslanja na majku seriju, snimanu za vreme rata u Bosni i Hercegovini, i i dalje se odvija u kafani, ali je nov projekat prilagođen današnjem vremenu i tempu života koji nameće treći milenijum, kao i mlađim generacijama, na šta ukazuje i podnaslov "The Nekst Đeneration"

Okanović: Moj lik, Bomba, može da završi stvari koje niko ne može

Upravo ta sledeća generacija je mali Kemica, momak koji je nasledio kafanu "Složna braća", koja se raspršila na sve strane, baš kao i njegov otac Fiko i većina likova čije replike rado izgovaraju fanovi na prostorima bivše Jugoslavije.

- U odnosu na sve projekte koji se rade ponovo posle dužeg vremena, razlika je u tome što su likovi u "Složnoj braći" potpuno novi. Nele je bombom pobio sve glavne glumce, tako da su od starih likova ostali samo Čorba (Nikola Pejaković) i Nana, koju tumači Darko Ostojić. Nana je tada imala ko zna koliko godina, a sada ih, naravno, ima još više - kaže kroz osmeh glumac Nenad Okanović na početku razgovora za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: printscreen

Bez velikana koji su obeležili seriju

Maestralne likove koji su obeležili seriju "Složna braća" na malom ekranu svakom reprizom oživljavaju tri glavna glumca koja više nisu sa nama.

Vladimir Savčić Čobi, (Fikret Fiko Halimić) napustio je muzičku i glumačku scenu 2009, dok je Davor Dujmović (Mustafa Mute Halimić), koji je kao dečak maestralno izneo ulogu Perhana u "Domu za vešanje" preminuo 1999. u 30. godini.

Legendarni Žika Milenković (Vojo Kecman) napustio nas je 2008.

Naš sagovornik u nastavku kultne serije pojavljuje se u šest od ukupno 12 epizoda i tumači lik koji se zove upravo kao i eksplozivna naprava koja je raznela Fika, junake i kafanu "Složna braća".

- Bomba je čovek koji može da završi stvari koje niko ne može, pa ću se, u tom smislu, javljati sa različitih destinacija, kao što su Maldivi ili Pariz - otkriva Okanović, verujući da će od jeseni publika imati razlog za smeh, kao i da je to poenta rada sa Neletom Karajlićem.

Pored nameštanja "Evrovizije", neke od tema su i virus, 5G i 6G mreže...

- Teme su sve ono što je danas aktuelno, ali možda bih nameštanje fudbalera izdvojio kao najzanimljiviju epizodu. Gledaoci će videti kako izgleda kad se udruže tri naroda da prodaju jednog fudbalera - zagonetno se osmehuje glumac, objasnivši i da je serija koncipirana tako da je svaka epizoda priča za sebe i može da se gleda ponaosob.

- Ipak, iako svaka ima dramaturški zatvorenu priču, sve epizode povezuje jedna zajednička- kaže Okanović i ističe da "Složna braća" nije komedija zabave radi, već da je Karajlić priču pisao u više nivoa.

RepublikaFoto: printscreen

REPLIKE KOJE SE I DANAS CITIRAJU

- Deset upola s lukom

- Ne levo, Milena!

- Štaš popit'?

- Ima l' kave?

- Ima.

- A je l' frankova?

- Nije bregasta u pitanju, Miljenko. Bobina!

- Manjina, majke ti

- Poštovani gledaoci, dobro veče. Ovo su najvažnije vijesti Es-El-En televižn netvork setlajt kanala

Glumac otkriva da uživa na setu pored kolega Raleta Milenkovića, Andrije Kuzmanovića, Nikole Pejakovića, Ljubiše Savanovića, Marka Gvere, Mime Karadžića, Nataše Ninković, kao i najmanje četrdeset gostujućih glumaca koji su uključeni u projekat.

- Igra baš jaka postava i stvarno lepo funkcionišemo. Ako se po jutru dan poznaje, onda smo zadovoljni. Mislim da i Nele kroz ovu seriju dobija novu mladost. On nije star čovek, ali dugo je u poslu i veliko je zadovoljstvo gledati ga da s toliko entuzijazma radi i stvara. To je zaista mnogo lepo - kaže Okanović.

Za kraj, glumac dodaje da je poruka serije i dalje:

- U kafani "Složna braća" svi pošteni globalno, da se dobro dobrim vraća, to je tako normalno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading