SRCEM KROZ RAVNICU: Nina i Slaviša otkrivaju zašto za Novi Sad kažu da je kao "čigra"?

Autor:

Zabava

03.06.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova televizijska emisija "Srcem kroz ravnicu".

Foto: Black Brick Studio
Nina Radulović i Slaviša Čurović

“Srcem kroz ravnicu” je televizijska putopisna emisija, koja je nastala sa idejom da se na jednom mestu predstave sve lepote srpske kulturne baštine na severu zemlje, osvetle podaci iz zaboravljene srpske istorije na ovim prostorima, ali ukaže i na savremena postignuća, ulaganja, nove kulturne, turističke sadržaje kao i ulaganja u ekonomski, infrastrukturni i svaki drugi razvoj severa zemlje. Emisiju vode naša poznata i voljena televizijska lica Nina Radulović i glumac Slaviša Čurović.

Emisija obiluje prelepim kadrovima iz poznatih i manje poznatih krajeva severne srpske pokrajine, snimanih najsavremenijom opremom u full hd rezoluciji, sa dve kamere i dronom. U svakoj epizodi domaćini imaju veliki broj sagovornika od zvaničnika koji vode grad, javnih ličnosti, glumaca, sportista, muzičara… koji su najbolji brend i ambasadori za određeni grad ili mesto, do „običnih“ i neobičnih ljudi, porodica sa velikim brojem dece, porodica umetnika.

Foto: Black Brick Studio
Nina Radulović i Slaviša Čurović

U šestoj epizodi Nina i Slaviša predstavljaju iz svoje perspektive jedan od najlepših srpskih i srednjeevropskih gradova, tako "raskošno bogate istorije na tako malo geografije", poseban po neverovatnoj atmosferi koju stvara zajedništvo različitosti kultura i naroda, istovremeno i grad budućnosti koji se neprestano gradi i izgrađuje...  vode nas u Novi Sad -da se prisetimo mnogih detalja iz njegove bogate prošlosti, ali i zagledamo u budućnost evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog čega je često nazivan Srpska Atina. Danas je veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad i školski centar, kulturni, naučni, zdravstveni i politički centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, grad domaćin mnogih međunarodnih i domaćih privrednih, kulturnih, naučnih i sportskih manifestacija, kao i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

Svoje divljenje i ushićenje prilikom otkrivanja tajni Novog Sada nije krila ni Nina Radulović.

Foto: Black Brick Studio/Ana Blažić Pavlović
Nina Radulović

- U šetnji pored Dunava, sa Petrom Đurđevim, direktorom istorijskog arhiva Novog Sada, razgovarali smo o tome koliko je izgradnja Tvrdjave bila važna za nastanak današnjeg Novog Sada, ali i o najtragičnijem danu u istoriji ovog grada, koji se desio pre tačno 172 godine, kada je on satima bombardovan sa ove tvrđave. Obišli smo i Vladičanski dvor, gimnaziju Jove Zmaja, Platoneum i Gradsku kuću, listali knjigu staru preko 300 godina, U prodavnici lokalnih rukotvorina „Naše nasleđe“, kupili smo suvenire koje čak i gradonačelnik nosi u zvanične posete – otkriva Radulovićeva.  

Brojni umetnici, slikari, pesnici, muzičari, sportisti, rođeni su baš u Srpskoj Atini.

- Novi Sad je grad bogate istorije , ali i vrhunskih kreativaca, koji neprekidno ulaže u razvoj kreativne indrustrije i podržava mlade da od svojih ideja žive, zato i ne čudi činjenica da je pre nekoliko godina bio proglašen Evrospkom prestonicom mladih, a sledeće će nositi titulu Evropske prestonice kulture. Za Novi Sad kažu da je kao čigra, kada deluje da stoji, on se ustvari tada najbrže okreće – zaključak je lepe voditeljke.


Ne propustite premijerno emitovanje šeste epizode serijala „Srcem kroz ravnicu“ koje je zakazano za danas, četvrtak od 20h na kanalu Balkan Trip. Reprizna izdanja zakazana su za petak, 4. i subotu 5. jun.

U petak od 18:30 "Srcem kroz ravnicu" emitujemo na programu AGRO TV, a za sve one koji propuste navedene termine, u subotu emisiju "Srcem kroz ravnicu" mogu pogledati na kanalu Star TV u 12:45 odnosno na RTV Vojvodina u terminu od 12:05. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading