SLIKAR MILOŠ ŠOBAJIĆ U TEŠKOM STANJU! Poznati umetnik priključen na respirator!

Autor: Republika

Zabava

20.04.2021

12:50 >> 12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slikar Miloš Šobajić priključen je na respirator.

RepublikaFoto: youtube.com

Šobajić je oboleo od virusa korona početkom aprila i nalazi se na bolničkom lečenju u KBC “Dragiša Mišović”.

Kako se navodi, zdravstveno stanje priznatog umetnika se pogoršalo i trenutno je priključen na respuirator.

Inače, izložbom slika, skulptura i video-rada Miloša Šobajića nedavno je otvorena Galerija Kombank dvorane (bivšeg Doma sindikata) u Beogradu.

Veliki umetnik je posetiocima predstavio deo radova koji su nastali u proteklih 20 godina i koji se bave njegovom večnom temom: progonom, a prikladan govor održala je ministarka kulture Maja Gojković.

Tema svih tih radova zapravo je moja večna tema: progon. Bavio sam se u svojim delima decenijama unazad progonom koji nam nameću ideolozi savremene civilizacije. Slobodoumni ljudi beže i pokušavaju da skinu te stege globalizacije i da se spasu od jednoobraznog razmišljanja koje nameće globalizacija – kazao je Šobajić, čijih će sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i onih sa početka pariskog stvaralaštva i tri skulpture izlagane širom Evrope, ostati deo trajne umetničke postavke Kombank dvorane.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading