NEUKROTIVA DAMA IZ "SENKI NAD BALKANOM": Kristu nema razloga da ne volite!

Autor:

Zabava

21.11.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Senke nad Balkanom" otvara nove poglede na ulogu i položaj žena u međuratnom periodu na našim prostorima. Jedno poglavlje naše burne istorije otvara glumica Iva Kevra, koja je rođena u Puli, a koja je glumu studirala u Beogradu. Njoj je poverena uloga misteriozne Kriste, lika rađenog po ugledu na Kristu Šumanović (udatu Đorđević) i zasnovanog na istorijskim podacima da je ova dama s dvora Karađorđevića bila i dobrotvor i mešetar, jedan od osnivača Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", ali i družbenica Josipa Broza, bliska ne samo s mnogim istaknutim umetnicima već i pojedinim tajnim službama.

RepublikaFoto: Promo foto
Sloboda Mićalović u ulozi Krste

- Krista je ovde fiktivan lik i, nažalost, nije bilo prostora za mnogo toga što njena biografija nudi. Ne smem da otkrivam više od onog što ste videli, no biće i više nego zanimljivo. Videla sam Kristu kao pozitivnu, osećajnu, iskrenu i blesavu mladu ženu - počinje Iva Kevra razgovor za Srpski telegraf.

  • Mnogi veruju da su žene onog doba bile poslušne svojim muževima.

- Meni je drago što možemo da se razuverimo ovom serijom da i nisu baš bile krotke. Burne dvadesete su donele seksualne slobode i promene kod ponašanja žena nabolje i bio je to važan korak. Mislim da je Majin lik jasno dočarao položaj žene i slobode žena tada.

  •  S obzirom na to da je Krista bila umešana u mnoge političke zakulisne radnje, hoćemo li joj u seriji verovati?

- Mislim da moju Kristu nema razloga da ne volite.

  • Retko se u regionu pišu kompleksne ženske uloge. Čemu se vi nadate u budućnosti?

- Nadam se da ću imati prilike da igram veoma različite likove, s kojima bih pronašla neke svoje nove unutrašnje svetove. To je uvek zanimljivo glumcima i time se razvijamo. Zaista ne znam koju bih ulogu odbila, ali verujem da bi razlog bio dobar.

RepublikaFoto: Promo foto
Žarko Laušević
  •  Znate li sada - ostajete li u Beogradu?

- Zapravo, ja sam već ostala. Ovo mi je sedma godina u Beogradu, a u Pulu idem leti i kada radim na nekoj predstavi u Istarskom narodnom kazalištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading