Predstavljanje "Političkih članaka" Miloša Crnjanskog

Autor: Tanjug

Zabava

20.11.2017

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delo "Politički članci. Od 1919. do 1939" Miloša Crnjanskog biće predstavljeno 23. novembra u Amfiteatru Narodne biblioteke Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Književnost uživo
Ovo kritičko izdanje filološki je najčvršće utvrđeno i rešava veliki broj nedoumica kada je u pitanju angažovana intelektualna misao Crnjanskog

To je 15. tom kritičkog izdanja "Sabranih dela" Miloša Crnjanskog. 

Reč je o jedinom sveobuhvatnom izdanju političkih tekstova Crnjanskog, pisanih između dva svetska rata, te ima širu kulturnu misiju velikog značaja jer omogućava viši nivo poznavanja jednog pisaca, ističu iz nacionalne biblioteke. 

Ovo kritičko izdanje filološki je najčvršće utvrđeno i rešava veliki broj nedoumica kada je u pitanju angažovana intelektualna misao Crnjanskog. 

"Politički članci" Crnjanskog posvećeni su različitim temama, pisani su prodorno, efektno i deluju vrlo aktuelno. 


U njima je pisac ispoljio intenzivan osećaj za tragiku srpskog naroda kao i zavidno poznavanje tadašnjih evropskih prilika. 

Urednik izdanja je Milo Lompar, priređivač toma Časlav Nikolić, a izdavači Zadužbina Miloša Crnjanskog i "Katena Mundi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading