PATRIOTIZAM NIJE PISANJE "KOSOVO JE SRBIJA": Biković progovorio o tome ko je pravi Srbin!

Autor:

Zabava

01.03.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biković progovorio o tome ko je pravi Srbin!

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Biković progovorio o tome ko je pravi srbin!

Glumac Miloš Biković stekao je veliku popularnost u Rusiji, nedavno je dobio i rusko državljanstvo, ali je istakao da se svoje zemlje nikada ne odriče.

On je objasnio šta po njemu znači biti Srbin i istakao da se patriotizam ne iskazuje mahanjem zastave i pevanjem patriotskih pesama.

"Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje srpskom zastavom ili pisanje komentara po društvenim mrežama 'Kosovo je Srbija'. Biti Srbin znači da treba pomoći bližnjem kad god možemo i, što je još važnije, kad ne možemo. Tada smo pomerili granice mogućeg. Mi do danas nismo naučili da je sloga ta koja Srbina spasava. Moramo biti jači od svog ega. Sloga je nada koja nam nedostaje, a koja može da nas izvede iz ovog duhovno-emotivnog lutanja u kome se nalazimo i u kojem proždiremo jedni druge", rekao je Biković i dodao da je uloge retko prihvatao samo zbog novca.

RepublikaFoto: printscreen/instagram.com/bikovic

"Retko sam uloge birao samo zbog novca. Naročito ne u Srbiji, jer ovde novca nema. Tačnije, nema ozbiljnog novca. Tek u poslednjih nekoliko godina industrija filma je počela da se razvija, tako da sam uloge uvek birao jer su mi se dopadale", objasnio je Mloš Biković i otkrio koliko popularnost utiče na njega:

"Popularnost utiče na mene. Na primer, dok sam sedeo u hotelu gde smo snimali 'Južni vetar 2', prilazila su mi deca da se slikaju sa mnom. Čovek od krvi i mesa može da se slika pet puta, ali već šesti put nisam sedeo na otvorenom, već sam se sklanjao jer nisam mogao da sedim na miru, da jedem, da pričam. Ljudi su mi stalno prilazili da me dižu da bih se slikao sa njima. Ili, na primer, idem gradom i pričam telefonom, zaustave me i prekinu mi razgovor da bi se slikali sa mnom. I onda kada ja kažem: 'Je l' vidite da pričam telefonom?', oni se naljute. Nekad mi smeta i kada svi pilje u mene, gledam da se sklonim tada. Svakako, zahvalan sam na pažnji koju imam, ali je prijatna samo do određene mere".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

01.03.2021 09:46

Svaka Ti cast Bikovicu. Tvoju karijeru pratim od kad si poceo da se bavis glumom kao klinac i moram priznati da si jedno pravo ljudsko cudo, bozji dar i bozji Andjeo medju ljudima. Ulivas nadu nama starijim generacijama da nisu uzalud ginuli nasi dedovi i ocevi. Potpuno si u pravu, patriotizam je SLOGA, pomoc onom pored koji trenutno treba pomoc a ne ovo danas, tetovaze, mahanje zastavom i pre*eravanja na fudbalskim stadionima i po drustvenim mrezama. Ljubav se ne pokazuje urlanjem i tetovazom vec dobrocinstvima i covekoljubljem.