Nataša Ninković umalo odbila ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca": MISLILA SAM DA NEMAM SNAGE DA SE UPUSTIM U TAJ UŽAS I MRAK!

Autor:

Zabava

21.02.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Nataša Ninković u filmu “Dara iz Jasenovca” odigrala je lik Radojke, a kako je istakla, ponosna je što je deo ovog ostvarenja, iako je u prvi mah bila na ivici da odbije ulogu

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Nataša Ninković

Kako je navela nedavno u jednom intervjuu, zbog težine koju ovo ostvarenje nosi, Nataša je zamalo odbila ulogu u filmu Dara iz Jasenovca.

 - Prošlo je dosta vremena i došao je trenutak da odamo počast žrtvama u nepojmljivim i strašnim zločinima iz tog logora. Gagi Antonijeviću (reditelju, prim. aut.) verujem inače, a kad sam videla na koji način je sa scenaristom Natašom Drakulić prišao temi, nisam se dvoumila. Prva pomisao bila mi je da nemam snage da se upustim u taj užas i mrak, a onda da mi baš patnja kroz koju su prolazili ti ljudi ne dozvoljava luksuz ličnog komfora i da najmanje što možemo jeste da pokušamo da se na taj način poklonimo i tim i svim drugim žrtvama koje su stradale samo zato što pripadaju drugoj veri, drugom narodu, zovu se ovako, a ne onako. Najviše mi se dopalo što je priča iz vizure devojčice Dare, koju maestralno igra Biljana Čekić. Znači, nismo se bavili brojkama, koje često izvlače različite strane i služe im za potkusurivanja u njihovim obračunima, već ličnom dramom i posledicama tih bezumnih dela – rekla je nedavno Nataša Ninković.

RepublikaFoto: Promo foto
Dara iz Jasenovca

Nataša je istakla i da je čini ponosnom što su kolege, koje su imale priliku da pogledaju film, za isti imale samo reči hvale.

-  Film još nisam odgledala, ali sam presrećna što su kolege koje to jesu, i to ne samo kolege sa ovih prostora, imale iste reakcije i potvrdile moj utisak još sa snimanja, da pravimo jako dobru stvar. Nikada nije lako napraviti dobar film, a pogotovo ne film sa ovako značajnom temom. Prvi put posle toliko godina obraditi to stravično stradanje jednog naroda, prikazati tu patnju i užas, a na kraju završiti sa nadom u čoveka! Mislim da je najteže bilo naći pravi ugao iz kojeg se priča predstavlja, ali sudeći po ovoj odluci, mi smo ga očigledno pronašli i presrećna sam zbog toga – rekla je Nataša nedavno.

Radnja filma “Dara iz Jasenovca” dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading