(VIDEO) ĐURĐEVDAN JE OMAŽ BALAŠEVIĆU: Posle BURNE SVAĐE Bregović posvetio najveći hit "Panonskom mornaru", ali žali za JEDNIM DETALJEM!

Autor: Republika

Zabava

20.02.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši frontmen "Bijelog dugmeta" priznao je u jednom intervjuu da je njegov najvećih hit "Đurđevdan" ustvari omaž Đorđu Balaševiću.

Foto: Tanjug/D. Stanković/youtube.com/printscreen
Bregović priznao je ubacio Balaševićev stih u pesmu "Đurđevdan"

Dva giganta među kantautotima bili su u burnoj svađi početkom osamdesetih. Razlog je bio tekst pesme Zdravka Čolića "Mađarica". Kompozitoru Bregoviću se nije svidela Balaševićeva verzija, želeo je da se izmeni, što ih je zavadilo.

Nekoliko godina kasnije, Bregović je snimao pesmu "Đurđevdan" u koju je, kako on kaže, umetnuo ključan stih iz jedne od najlepših Đorđevih pesama "Priča o Vasi Ladačkom":

- Pesme su čudna živa bića, dok je pod tvojom kontrolom to je još tvoje, onda se otme i živi svoj život kao taj Đurđevdan, koji je zapravo pravljen za Kusturicu za film "Dom za vešanje", pa sam ja onda pravio prepev za ploču Bjelog dugmeta. Kao jednu malu ljubavnu pesmu, jedan mali omaž Đorđu Balaševiću. Nažalost nikad ga nisam napisao na ploči, ali je omaž jer je taj ishodišnji stih za tu pesmu Balaševićev "kada nisam s onom koju volim" - ispričao je Bregović u intervjuu od kog je prošlo nekoliko decenija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading