HRVATSKI LOBISTI KRIJU ISTINU O ZLOČINIMA: Prljava kampanja u Americi protiv „Dare iz Jasenovca"

Autor:

Zabava

29.01.2021

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza skandalozne kritike o filmu „Dara iz Jasenovca", Predraga Gage Antonijevića, koja je objavljena u prestižnom magazinu Varajati, u kome se optužuje da je Srbija finansirala film koji je propaganda u kojim se optužuje Hrvatska za počinjene zločine, očigledno se krije ozbiljan pokušaj hrvatskih lobista da istina o ustaškim zločinima, koja je sakrivana gotovo osam decenija nikada ne bude otkrivena.

RepublikaFoto: Promo foto
Scena iz filma "Dara iz Jasenovca"

Na tekst je žustro reagovalo i više jevrejskih udruženja, a imajući u vidu da se radi o stradanju civila u logorima ne sme i ne može  karakterisati kao propaganda, već i kao istorijski potvrđen zločin i genocid.

Dok američki distibuteri „Dare iz Jasenovca" najavljuju žestok odgovor u vidu polučasovnog filma, koji predstavlja pomen stradalima u logoru „Jasenovac", a koji će biti dostupan na svetskoj popularnoj platformi Apple Trailers, na ogromnu sramotu niko iz filmskih krugova u Srbiji ne reaguju na ovakvo karakterisanje našeg kandidata za prestižne nagrade "Oskar" i "Zlatni globus".

 - Hajka na „Daru iz Jasenovca" je započeta u sred Beograda. Srdan Golubović i njegova supruga Jelena Mitrović su neistinom da Dara ne ispunjava uslove pokušali da film diskvalifikuju iz trke za srpskog kandidata za Oskara. Sada smo svedoci da je hajka poprimila međunarodne razmere. I dalje se obmanama i lažima pokušava zaustaviti istina o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjena od strane Ustaša - naglašava Predrag Gaga Antonijević

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Predrag Antonijević

Antonijević ne sumnja da je časopis koji ima krucijalni uticaj na filmske radnike i publiku očito podlegao lobistima u našem okruženju. 

- Časopis Varajati je danas doneo svoju listu koje filmove za stranog Oskara podržava i na prvom mestu im je bosanski film o zločinu u Srebrenici. Dakle, samo je film o srpskim žrtvama za njih propaganda - zaključuje naš proslavljeni reditelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading