Damir Handanović: Odlaže se Fest, ovo je novi datum najpoznatijeg srpskog festivala!

Autor:

Zabava

19.01.2021

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je obavestio direktor Centra beogradskih festivala, Damir Handanović, ovogodišnji Međunarodni filmski festival FEST, održaće se u pomerenom terminu.

RepublikaFoto: Republika
Damir Handanović

Prateći kalendar održavanja velikih svetskih filmskih manifestacija - filmski festival u Berlinu pomeren je za mart, dodela Oskara za april, Kanski festival za jun - tako će i FEST najverovatnije biti održan od 2 do 11. aprila, kasnije nego inače. 

Takođe, 30. izdanje „Belefa“ planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom.

Handanović veruje da će u prilog novim terminima održavanja manifestacija ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice vakcinacije koja u Srbiji uzima zamah, a svakako će bitu još masovnija u februaru i martu kako kod nas u zemlji, tako  i u inostranstvu. Uz povoljnije vremenske uslove i manje zaraženih, pretpostavlja se i relaksaciju mera, smatra se da će publika  moći bolje da  oseti festivalsku atmosferu. Handanović je istakao da će program FEST-a biti veoma kvalitetan, posebno ako se ima u vidu kakva je kinematografska godina iza nas. 

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa
Damir Handanović

Plan je da se program FEST-a prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen.

Sekretarijat za kulturu grada Beograda je raspisao redovni godišnji konkurs, koji će biti otvoren za prijave do 1. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading