Čukarica dobija novo pozorište

Autor:

Zabava

08.11.2017

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obeležavajući 2017. godinom kulture, opština Čukarica započela je rekonstrukciju velike sale Kulturnog centra Čukarica, koja je nekada bila sala bioskopa "Šumadija", a koja će uskoro postati nova pozorišna scena u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Srđan Kolarić

U sali ima više od 500 mesta, a u toku su radovi na sanaciji bine, partera i galerija. Postojeća bioskopska sedišta su uklonjena i biće zamenjena novim, adekvatnim za jedno pozorište.

- Čukarica sa 200.000 stanovnika zaista zaslužuje da dobije pozorište i verujem da će nova scena biti na zadovoljstvo svih Čukaričana, ali i drugih ljubitelja pozorišta i muzike. Ovo je veliki, prvenstveno scenski prostor koji će omogućiti izvođenje predstava sa zahtevnijom scenografijom, kao i izvođenje koncerata i muzičkih događanja. Očekujemo da radovi budu završeni kako bi nova scena bila otvorena u decembru, kada počinju tradicionalni Decembarski dani Čukarice sa bogatim repertoarom i nizom kulturnih dešavanja - istakla je Violeta Jevđić, članica Veća koja je obišla radove na početku uređenja velike sale Kulturnog centra.

Sala je površine 1.400 kvadrata, a pored bine i gledalačkog dela, koji zauzimaju istu površinu, nalazi se i balkon. Sanacijom je obuhvaćeno i postavljanje nove rasvete i adekvatnog ozvučenja, a nakon rekonstrukcije biće vraćene i bočne galerije, kao što je to bilo nekad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading