Premijera filma "Ime naroda" Darka Bajića u četvrtak 12. novembra u "Kombank dvorani" uz odabrano prisustvo autorsko-glumačke ekipe!

Autor:

Zabava

09.11.2020

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film koji je otvorio Palić i LIFFE festival, ostvarenje smelih i hrabrih producenata, uskoro na velikom platnu bioskopa.

Foto: MCF MEGAKOM FILM
Film "Ime naroda"

Biografsko - istorijska drama "Ime naroda" Darka Bajića koji je otvorio dva velika  domaća festivala: ovogodišnji 27. Festival evropskog filma Palić,  gde je i ovenčan nagradom publike "Gorki list", kao i  tradicionalni 13.Leskovački internacionalni  festivala filmske režije LIFFE, biće premijerno prikazan u četvrtak u Velikoj sali Kombank Dvorane u 20h.  Projekcija filma biće održana uz sve propisane epidemiološke mere i ograničen broj posetilaca do 500 osoba.

Film govori o jednoj od ključnih ličnosti Novog Sada i srpske istorije uopšte - Svetozaru Miletiću. Ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini, lik Svetozara Miletića, glavni je protagonista filma čiju režiju potpisuje reditelj Darko Bajić, po scenariju Milovana Vitezovića. Glavna uloga pripala je uvaženom glumcu Ljubomiru Bandoviću,

Foto: MCF MEGAKOM FILM
Film "Ime naroda"

Nakon što je više puta politički osuđivan, borbu Svetozara Miletića nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

Foto: MCF MEGAKOM FILM
Film "Ime naroda"

U ostalim ulogama našli su se i ostala uvažena imena srpskog glumišta: Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele, Ana Franić, Arpad Mesaroš, Radovan Vujović, Jovan Ristovski, Pavle Mensur, Ivan Bekjarev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
veljko živković

19.11.2020 20:52

Улоге: Љубомир Бандовић као Светозар Милетић, Катарина Жутић као Милица Милетић - Томић (старија), Ана Павићевић као Милица Милетић - Томић (млађа), Ана Франић као Анка Милетић, Андрија Кузмановић као Јаша Томић (млађи), Никола Ристановски као Јаша Томић (старији), Жарко Лаушевић као Јован Јовановић Змај, Игор Бенчина као Михаило Полит-Десанчић, Милутин Караџић као Капетан Манојловић, Драган Петровић као Тиса Коломан, Радован Вујовић као Миша Димитријевић, Aрпад Месарош као Доктор Бек, Атила Гирић као министар Перцел, Александар Матић као Томашек Бела, Иван Бекјарев као др Герваји, Јован Ристовски као Богишић, Павле Менсур као Бранко Петровић Шандор, Исидора Јанковић као Љубица, Душан Јакишић као Председник парламента, Небојша Вранић као тужилац Васа Поповић, Татјана Венчеловски као Амалија Стратимировић, Јована Балашевић као Ана, Илија Ахмед као мали Славко Милетић, Александар Лазић као Славко Милетић, Иван Исаиловић као Матавовски, Љубиша Милишић као газда Беле лађе, Алиса Радаковић као девојка 1, Дуња Стојановић као девојка 2, Ива Јовановић као девојка 3, Емилија Милосављевић као девојка 4, Вања Лазин као полицајац 1, Золтан Симер као полицајац 2, Владимир Грбић као полицајац 3, Саша Латиновић као фотограф, Бошко Петров као чиновник у Бранику, Бранислав Трифковић као чиновник у парламенту, Бранислав Симић као судија, Димитрије Аранђеловић као новинар у Застави, Пол Мареј као амерички новинар, Александар Кецман као службеник у влади, Алекса Илић као Колпортер, Марко Грујић као Клемпа, Ђурђа Живановић као девојчица која рецитује песму, Мила Докић као Славна, Симеон Циврић као Згоља и Александра Мамузић као плавушица. Филм "Име народа" прича о Светозару Милетићу редитеља Дарка Бајића била је супер!