Glumica i rediteljka Katarina Žutić kao zla tašta u seriji "Tate": Porodične serije nedostaju publici

Autor:

Zabava

26.10.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodična serija "Tate" s primesama melodrame, koja fokus stavlja na očeve, ali prati i sudbinu njihovih žena, bivših ljubavi, dece, komšija, od početka emitovanja oduševljava fanove domaćih ostvarenja.

Foto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ
Katarina Žutić

Posebno interesantan je lik uvrnute Prljetove zle tašte, koji maestralno tumači glumica Katarina Žutić.

- Mnogo volim tu ulogu. Ruža je toliki kreten da ne znam da li mi je zanimljivije da igram kad planira sa Tvrdim ili kad zetu deli šamare. Serija se emituje već drugu sezonu, tako da sam se opustila i vladam situacijom. Znam šta igram, lik sam postavila na noge i sad se ide iz situacije u situaciju. Mnogo volim Ružu - rekla je glumica koja je ovenčana najprestižnijim priznanjima u skoro trodecenijskoj karijeri na početku razgovora za Prva TV.

Popularnost serije koju gledaoci oduševljeno prate svakim radnim danom Katarina Žutić objašnjava nedostatkom porodičnog sadržaja na malim ekranima.

- Nemamo serije kao što je bio "Bolji život". Ili imamo komedije ili sudbinski teške ili kriminalne serije. Građanske normalne razbibrige tog tipa nemamo. Ovo je porodična serija i zato je tako popularna - naglasila je Žutićeva.

Dobitnica prestižnih priznanja Sterijine nagrade, Carice Teodore i mnogih drugih ostvarila je zapaženu rolu i u filmu "Ime naroda", koji je premijerno prikazan na festivalu na Paliću, gde tumači ćerku uglednog advokata i političara Svetozara Miletića Milicu Miletić.

Foto: Printscreen
Katarina Žutić

Priča o snu Miletića da se Vojvodina prisajedini Kraljevini Srbiji ispričana je baš kroz vizuru njegove ćerke Milice Miletić Tomić.

- Milica je postavila temelje borbi za ženska prava, za feminizam, ali ne u buntovničkom, nego u krucijalnom egzistencijalnom pitanju - rekla je glumica.

Iako njeno rediteljsko ostvarenje "Noževi u kokoškama" kritikuje poredak u kom žene imaju potčinjenu ulogu naspram muškaraca, Katarina Žutić ne poredi sebe sa Milicom Miletić.

- Ne bi se moglo reći da sam kao Milica. Napravila sam diplomsku predstavu koja otvara tu temu i mislim da je to jako važno. Za napredak društva jeste važno da žene dobiju svoje mesto - zaključila je Žutićeva, dodavši da, iako je postignut napredak ako se osvrnemo na početak 20. veka, i dalje postoje izrazito muški poslovi.

Zločesta baka Ruža, Katarina Žutić, ne posustaje ni pred koronavirusom.

- Trenutno radim autorski film "Abrakadabra", režira ga Filip Gajić. Treba da počnem da radim drugu sezonu serije "Švindleri" i spremam se za režiju jednog Joneska. Nadam se da ćemo moći da imamo kakvu-takvu pozorišnu sezonu, bezbedna igranja i bezbedna gledanja - rekla je glumica i rediteljka, ćerka glumačkih bardova Miloša Žutića i Svetlane Bojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading