Najvažnije veče za dame kojem ćete prisustvovati 08. oktobra: Film "Nezavisne" o izboru za miss koji je borbu za ženska prava prebacio u žižu javnosti!

Autor:

Zabava

01.10.2020

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film „Nezavisne" o izboru za Miss iz 1970. koji je promenio poimanje zapadnog modela lepote, biće prikazan premijerno u četvrtak 08. oktobra u 20h u Velikoj sali Kombank Dvorane u okviru specijalnog događaja pod nazivom: „Najvažnije veče za dame kome ćete prisustvovati".

RepublikaFoto: Promo
Film "Nezavisne"

Lepa tradicija organizovanja večeri za dame, kojima ih uveseljavamo , ali  i skrećemo pažnju na dugotrajan, ali uspešan proces osnaživanja žena -  nastavlja se, ali ovoga puta uz MNOGO SNAŽNIJU PORUKU.

Naime, inspirisani filmskim ostvarenjem koji opisuje važan događaj u istoriji borbe za ženska prava, 08.oktobarske večeri, pre početka filma „Nezavisne", biće upriličen NESVAKIDAŠNJI MODNI DOGAĐAJ u saradnji sa modnom kućom „Select" u kome će „zajedničkim snagama" pistom prošetati manekenke i plus sajz modeli. Za modne kreacije plus size manekenki zadužena je modna linija Plus & Fabulous, dok  manekenke oblači Zvonko Marković.

RepublikaFoto: Promo
Film "Nezavisne"

Glavni cilj „mini modne manifestacije" je naglašavanje važnosti poruke da žene ne treba vrednovati isključivo po izgledu i proporcijama, kao što je to rađeno na izboru za mis sveta 1970. godine u Londonu. Dame koje će prošetati pistom poslaće važnu poruku solidarnosti, razumevanja i zajedništva u borbi koja se tiče ne samo žena, već društva u celini.

 
Pre događaja posetioce će moći da uživaju u koktelu, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Zanimljiv podatak je da film većinski stvarala ženska ekipa.

Drama Nezavisne dolazi nam od rediteljke Filipe Louthorp. Jednu od glavnih uloga tumači Kira Najtli, dok su među ostalim protagonostima Greg Kenir, Ris Ifans i drugi.


Radnja je smeštena u London godine 1970. kada je održano takmičenje za Mis sveta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp. 
 
Ovo takmičenje za Mis sveta bilo je jedno od najgledanijih - sa preko 100 miliona gledalaca.

Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobednice izazvalo je nemir. Pobednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis sveta. Za nekoliko sati publika je postala svedok proterivanja patrijarhata sa bine, kao i menjanja zapadnog ideala lepote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading