Beogradski Pijanista opet fascinira: Posle Novaka oduševio portretom Jovana Memedovića i to sa 4.000 FLAŠA!

Autor: Noizz-Republika

Zabava

27.09.2020

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Murali beogradskog Pijaniste ulepšavaju brojne zgrade u prestonici, a njegovi performansi nikad ne prolaze nezapaženo.

Foto: RTS Sasvim prirodno - Zvanični kanal
Jovan Memedović

Andrej Josifovski, ulični umetnik poznatiji kao Pijanista, kroz svoju umetnost skreće pažnju na ozbiljne društvene probleme i šalje poruke vezane za njih, a danas je, u duhu Svetskog dana reka, osvanulo njegovo novo umetničko delo.

Naime, nakon brojnih umetničkih instalacija, kako u Beogradu i drugim gradovima, tako i van granica Srbije, Pijanista je odlučio da današnji dan simbolično obeleži portretom Jovana Memedovića, čoveka kojem smo beskrajno zahvalni za sve što čini za prirodu i društvo.

Portret poprilično velikog formata položio je na Savi, u Beogradu, sa ciljem da skrene pažnju na zagađenost reka kao ozbiljan problem današnjice.

Kao i uvek, izazvao je brojne reakcije i masovno oduševljenje, dok je bila i nekolicina onih koji poruku nisu shvatili na pravi način, te su smatrali da "zagađenje reke nije način da se skrene pažnja na problem zagađenja".

Pijanista je imao poprilično materijala za rad, pa je tako Memedovićev lik kreirao od čak 4.000 bačenih plastičnih boca.

Svetski dan reka slavi vodene tokove širom sveta, ali se pre svega obeležava kako bi se naglasile mnogobrojne vrednosti reka, kako bi se povećala opšta informisanost o njihovom stanju i kako bi se podržala njihova ogromna važnost za celokupno blagostanje planete. To je prilika i da se bar jednom godišnje podsetimo na veliki značaj voda i njihovu neizmernu vrednost, ali i na to koliko to često zaboravljamo.

Od 2005. godine, Svetski dan reka obeležava se svake četvrte subote u septembru širom sveta. Ovaj veliki događaj obuhvata raznolike akcije čišćenja rečnih korita i obnove staništa, obrazovne programe, kao i lansiranje novih internet sadržaja sa tematikom očuvanja reka. Jer one zaista jesu arterije naše planete.

Podsetimo, beogradski Pijanista je početkom jula nacrtao lik Novaka Đokovića preko cele šljake i tada oduševio region, kao i čitav svet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrej Josifovski - PIJANISTA (@pijanistq) on Jul 4, 2020 at 3:12am PDT

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading