Ovacije za divu u popularnom Teatru na Krstu: Branka Katić posle 20 godina sa srpskoj sceni

Autor: D.S.

Zabava

16.09.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao baronica Sofi u predstavi "Sumrak bogova" Branka Katić je posle dve decenije ponovo stala na daske srpskog teatra. Koliko je nedostajala publici, moglo se čuti po ovacijama, koje joj je publika Beogradskog dramskog pozorišta uputila posle predstave u ponedeljak uveče.

RepublikaFoto: eStock
Branka Katić

Branka, koja godinama živi u Londonu, još u julu je doputovala iz Londona da bi se priključila ansamblu na probama i dostojno zamenila Branku Šelić, koja je zbog obaveza u Ateljeu 212 i novog projekta u JDP morala da napusti ovu predstavu, premijerno izvedenu u oktobru prošle godine.

Sreću i uzbuđenje što se vraća na srpsku scenu i zbog ponovnog susreta sa poštovaocima pozorišta glumica nije krila od početka dolaska u Beograd.

- Naš posao nosi neku hrabrost i ludost, tako da pre mesec i po dana, kada sam prihvatila da uskočim u ovu predstavu i kada sam imala nekoliko ozbiljnih proba sa glumcima, kao neka deca, potpuno smo zaboravili na KOVID. Sada smo svi testirani da bismo bili sigurni da nećemo ugroziti jedni druge na sceni - rekla je Branka Katić za RTS.

RepublikaFoto: Tanjug
Predstava Sumrak bogova

Na prvom izvođenju "Sumrak bogova" bila je i Milica Glogovac, supruga legendarnog Nebojše Glogovca. Ona je, uz Branku, nedavno otvorila festival posvećen Glogovcu u Trebinju.

- Retki su ljudi sa toliko dara, toliko suštinskog razumevanja ljudske duše i sposobnosti i želje da to svima nama podare. Sa Nebojšom smo svi bili bolji, mudriji, duhovitiji i uvek, baš uvek, radosni. Toliko nam je svima dao i pokazao kako se voli do kraja, kako se živi punim plućima, kako se ne štedi ni trun energije, već sve ide u slavu istine, ljubavi, lepote i te naše umetnosti, za koju je imao čaroban dar. Divan drug, moćan glumac, nežni dasa, faca, naš Glogi - rekla je tom prilikom glumica.

Maestralnu glumicu publika će moći da vidi i večeras na trećem uzastopnom izvođenju predstave Jagoša Markovića, koja je smeštena je u vreme procvata nacizma u Nemačkoj i koja prati raslojavanje i sukobe unutar društva kroz moralni raspad jedne aristokratske porodice u novim istorijskim okolnostima.

U podeli "Sumraka bogova", osim Branke Katić, jesu i Pavle Pekić, Milan Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić.

Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju i kolektivnu glumačku igru na "Danima Juroslava Korenića" u Sarajevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zrenjaninac

27.09.2020 22:00

Predivna!