REKORD: Kupljena knjiga za 200.000 dinara

Autor:

Zabava

24.10.2017

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se Sajmom knjiga ceo dan komentarišu skandalozne reči gošće Herte Miler o tome da su Srbi i SPC krivi za stradanja kako na Kosovu i Metohiji tako i u Bosni, Srpski telegraf je danas naišao na rekord o kakvom se ne može čuti često. Naime, pod kupole Beogradskog sajma danas je ušetao čovek i bez razmišljanja dao 200.000 dinara za primerak kapitalnog izdanja "Srpski vladari"!

Svaki sajam knjiga jeste dobra prilika da "ulovite" neki od željenih naslova po nešto nižim cenama. Iako svi izdavači, čak i najnovija izdanja na sajamskim štandovima prodaju po povoljnijim cenama, ako ste revnosti čitalac, trebaće vam dobar fond na kartici ili podeblji novčanik.

Šampion ovogodišnjeg beogradskog sajma je knjiga s početka ove priče, "Vladari Srbije" autora Đorda Bubala i Petra Krestića, koju je objavila Mladinska knjiga.

U pitanju je istorijska monografija o jedanaest vekova srpske istorije ispričane kroz ličnosti i dela vladara Srbije, počev od 9. veka i prvog pisanog pomena nekog srpskog vladara pa sve do ukidanja monarhije u 20. veku

Za mnoga druga luksuzna izdanja mora se izdvojiti i po nekoliko hiljada dinara. Tu su sabrana dela domaćih i svetskih klasika, popularni naslovi poput serijala po kojem su snimane "Igre prestola". Među njima su rečnici, enciklopedije, almanasi i posebno uređena strip izdanja.

S druge strane, kao i svake godine, većina izdavača pruža mogućnost popusta na količinu ili poklona za kupljene dve ili tri knjige... Takođe se na svakom koraku mogu naći knjige od stotinak dinara, pa čak i za 50, ili tri za 100 dinara.

Za ljubitelje starih izdanja, tu je i "second-hand" ponuda. Polovne knjige nisu ništa manje popularne naročito što su cene veoma prihvatljive, a oni nostalgični mogu da uživaju u ponekoj poruci na margini ili neobičnom "obeleživaču" zaostalom od prethodnog vlasnika.

Na pojedinim štandovima, uz jednu kupljenu knjigu, drugu dobijate gratis. Osim knjiga, izlagači prodaju i domaću rakiju, po ceni od 1.300 dinara, kao i razne antikvitete iz Rusije. Ukoliko vam zatreba sreća u pronalasku knjiga, možete kupiti i kolačić sreće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading