ŽIKINU DINASTIJU SMO SVI OBOŽAVALI: Čuveni serijal se ponovo snima ali sa novim glumcima, iznenadićete se kako će sve izgledati!

Autor: novosti.rs, Republika

Zabava

24.07.2020

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su "Žikina dinastija" i njeni nastavci punili bioskopske sale, a sada je komisija FCS procenila da i svojevrsni nastavak kultne franšize "Luda godina" ima potencijal i odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Čuveni Milan i Žika

"Luda godina" je nastavak, ali i takozvani reboot "Žikine dinastije" (kada jednog junaka iz prethodnog serijala postavite kao nosioca filma). U centru priče ovoga puta nalazi se Žikin unuk Miša, koga će, baš kao i u originalnom serijalu, igrati Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan tinejdžer, na pragu "onih", ludih godina.

Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku, još od prvog dela "Ludih godina", snimljenog davne 1977. Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala "Došlo doba da se ljubav proba", "Idi mi, dođi mi", "Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi", "Žikina dinastija"... Brojne reprize na domaćim televizijama i dalje beleže visoku gledanost, što je za komisiju FCS bila jedna od preporuka.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

- Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na "Jutjubu" poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU, svestrana autorka, ali i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario, Jovana Markovića.

- Njen scenario predstavlja osveženje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici - navodi se u saopštenju FCS.

Film "Luda godina" režiraće Milan Konjević.

Komisija je podržala i filmove "Plavi safir" reditelja Marka Jocića i Andrije Miloševića (22,5 miliona), i "Brod budućnosti" reditelja Jovana Arsenića (20 miliona dinara).

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading