Otkrivena najveća tajna kultne serije "Vruć vetar": Sudbina je umešala svoje prste i poigrala se sa glumcima

Autor: Informer, Republika

Zabava

16.07.2020

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uloga koja je proslavila poznatog glumca uopšte nije bila namenjena njemu. Ipak, sudbina se i ovaj put poigrala, te je poznatog glumca vinula u zvezde.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miodrag Petrović Čkalja i Ljubiša Samardžić

Serija koja je ušla u istoriju jugoslovenske kinematografije "Vruć vetar" kao i svako ostvarenje ima neke svoje tajne. Iako je snimljena davne 1979, manje poznati detalji predočeni su javnosti tek skoro.

Sam autor Siniša Pavić otkrio je da ni Smokijev ni Čkaljin lik nije bio napravljen za njih. Uloga koja je proslavila poznatog glumca uopšte nije bila namenjena njemu. Ipak, sudbina se i ovaj put poigrala, te je poznatog glumca vinula u zvezde. 

- Malo je poznato da je Šurdu trebalo da igra Lane Gutović, da je Firgu trebalo da igra Bata Stojković, ali je izabran Čkalja, što je sasvim dovoljno za esejističke rasprave o trci za glavne role u 'Vrućem vetru'. Samo je Bora Todorović bio siguran, stvarajući jednu od najboljih epizodnih uloga ikada odigranih", ističe Pavić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading