Kristina Pajkić ekskluzivno za Srpsi Telegraf: Pandemija nije usporila glumce!

Autor: Dragana Stanković

Zabava

03.06.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica koju publika pamti po ulozi Sare iz serije "Istine i laži" ne krije da živi za teatar i da sa nestrpljenjem čeka premijeru predstave "Aplikacije Voland" u režiji Kokana Mladenovića, koja se očekuje sredinom jula.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kristina Pajkić

Kristinu Pajkić, mladu glumicu za koju niko ne bi poverovao da broji osmu godinu na daskama teatra, pandemija nije usporila. Za vreme izolacije nije dozvolila sebi da se uplaši i, svesna da je u trenucima opšte izolovanosti stanovništvo bilo gladno kvalitetnog sadržaja, glumila je i sarađivala sa divnom ekipom ljudi u onlajn predstavama "Izvanrednog pozorišta" Rifata Rifatovića, čitala je bajke i priče za decu koje su se emitovale preko Fejsbuk profila pozorišta.

Pajkićeva, koju šira publika pamti po ulogama u serijama "Sinđelići" i "Istine i laži", u kojoj se pojavila u ulozi Sare, ćerke inspektora Marka Gvozdenovića, kaže da se obradovala ulozi u predstavi "Aplikacija Voland" u režiji Kokana Mladenovića i da joj se potajno nadala.

- Meni se izgleda namešta da iz jedne predstave idem u drugu i pre i za, a i posle izolacije. U "Aplikaciji Voland" dotaći ćemo se srednjovekovnog žanra moraliteta, a uz to ćemo pokušati da sagledamo današnjicu, koja gotovo da funkcioniše kroz tehnologiju. Pitanja: da li smo joj se predali u potpunosti i da li smo svesni kuda to vodi samo su neka kojih ćemo se dotaći - rekla je Pajkićeva, kojoj ovo nije prva saradnja sa jednim od naših najpriznatijih reditelja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Za ulogu u Mladenovićevoj predstavi "Rubište", za koju kaže da je jedna posebna crna priča u kojoj nema empatije, ljudskosti, već samo bola i tuge i koja dira u srce i pogađa svakog, glumici je na Festivalu praizvedbi u Aleksincu uručena Nagrada za najbolju mladu glumicu.

- Kokan Mladenović je reditelj koji otvara i ono najbolje i najgore u glumcu. Za nas mlade glumce je neprocenjivo iskustvo da budemo pod dirigentskom palicom takvih reditelja jer oni otkrivaju i otvaraju širine kojih nismo ni svesni da postoje - naglasila je Pajkićeva.

Za Kristinu, koja je diplomirala u klasi Juga Radivojevića, a master studije završila u klasi Vlade Keroševića, može se reći da nosi repertoar matičnog pozorišta. Bez obzira na brojne uloge koje je ostvarila, glumica ne krije da oseća tremu pre ili za vreme nastupa i navodi da je veliki Aleksandar Berček rekao da je gluma jedina profesija u kojoj trema raste sa godinama koje glumci provedu na sceni.

- Kad ne osećam tremu, uvek se zapitam gde li je nestala. Trema je doza adrenalina koju naučiš da kontrolišeš na ovaj ili onaj način. Priznajem da se zapitam kad će doći po mene ako je nema pre predstave. U svakom slučaju, savršeno sarađujemo, i to je najbitnije. Svakim novim igranjem znaš da ćeš otkriti nešto novo, da ćeš osvežiti svoj lik, odatle proizilazi odgovornost prema sebi, kolegama i publici, a početna stanica pre izlaska na scenu je ta trema u najpozitivnijem smislu - zaključuje naša mlada sagovornica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading