Gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović: Instrumente izložio na Gardošu!

Autor:

Zabava

25.05.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći broj kompozicija Nemanje Bogunovića nastao je u njegovoj oazi u Zemunu, u domu sa pogledom na kulu Gardoš.

RepublikaFoto: Promo
Nema Bugunović

Upravo na ovom mestu od ponedeljka (radnim danima u periodu od devet do 22 časa) zainteresovani posetioci mogu obići kafe-galeriju, svojevrsni muzej instrumenata.

- Godinama se bavim sakupljanjem žičanih, tačnije, trzalačkih instrumenata iz celog sveta i rešio sam da tu svoju kolekciju izložim u vidu stalne postavke u svojoj kući na Gardošu. Mislim da će postavka biti interesantna turistima koji dolaze u obilazak Gardoša, a verujem da će imati i edukativni karakter - izjavio je nedavno uvaženi gitarista i kompozitor za list Borba.

Umetnik koji se još u detinjstvu zaljubio u gitaru i muziku iza sebe ima nekoliko albuma i još mnogo više uspešnih nastupa širom sveta. Jedan od najvažnijih koncerata u njegovoj dosadašnjoj karijeri odigrao se početkom marta u čuvenom Karnegi holu, gde je predstavio autorski album "Bogunovic plays Bogunovic with Strings Attached".

- Komponovanje je za mene vid izražavanja. Uvek se trudim da određenu emociju na što neposredniji način pretočim u melodiju, a inspiraciju pronalazim u mnogim stvarima, najčešće se javlja na nekim putovanjima ili prilikom nekog interesantnog susreta - objasnio je Bogunović u pomenutom razgovoru.

Prema njegovim rečima, naša kulturna scena je dosta dobra uprkos činjenici da je stanje u kulturi poražavajuće.

- Beograd je oduvek imao sjajne umetnike u svim umetničkim granama i upravo njima možemo da se zahvalimo na kulturnoj ponudi koju imamo. Ipak, moram da napomenem da je zaista alarmantno koliko se malo novca izdvaja za kulturu i bojim se da nismo ni svesni šta se sve javlja kao posledica toga - upozorio je proslavljeni umetnik u intervjuu za Borbu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading