Sin Miše Janketića za Srpski telegraf: Tata nam svima mnogo nedostaje, takav čovek se više neće roditi!

Autor:

Zabava

19.05.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvenac Mihaila Miše Janketića, legende srpskog filma i pozorišta, Radomir Janketić prvi put se oglasio za medije, i to na prvu godišnjicu očeve smrti.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Radomir Janketić

- Tata mi mnogo nedostaje, kao i svima nama. Njegova slika mi se uvek javi kada ne znam koji put je pravi - rekao je Radomir, koji ističe da su Janketići, kao porodica, uvek bili čvrsto vezani iako on već skoro dvadeset godina živi u Crnoj Gori. Ističe da je otac bio ključna figura u njegovom životu.

- Oduvek sam bio vezan za sestre i brata, sestriće i roditelje. Na sreću, naša porodica je velika i uvek smo tu jedni za druge, pa je sve u životu lakše. Doduše, ja živim 600 kilometara udaljen od njih, ali se trudimo da, naročito leti, provedemo što više vremena zajedno u tomaševskoj lepoti, kao i na moru. Tata je uživao u Tomaševu i voleo je ljude tamo, pa je za njih i za svoj gušt napravio pozorište koje je leti vodio. I mi deca smo uz njega zavoleli naše selo, gde trenutno razvijam neke nove poslovne ideje, tipa militari etno-turizam. Gluma je bila tatin život. Moj otac je bio poseban čovek koji zaslužuje poštovanje ne samo zbog brilijantne karijere nego i zbog ljudske veličine. Takav čovek se više neće roditi - istakao je Radomir, koji se jedini u porodici ne bavi umetnošću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miša Janketić

- Ja nisam interesantan i uspešan kao moji roditelji, otac Mihailo i majka Svjetlana, sestre Milica i Iva i brat Marko. Nisam imao strpljenja da probam nešto nekoliko puta iako su me pozorišni i filmski autoriteti nagovorili da probam da glumim jer sam prvo dete koje se podiglo na setovima, probama i u garderobama - priča Janketić, koji je čisto za uspomenu snimio jednu scenu sa ocem.

- Pre nekoliko godina sam vozio oca iz Tomaševa na snimanje jednog filma i tu sam pristao da me na tren stave sa ocem u kadar, onako za uspomenu, ali nisam hteo dalje da snimam i vratio sam se u Crnu Goru - sveže se seća Radomir, kao i kako je uz oca zaradio i prve honorare.

- Proputovao sam mnogo sa glumcima. Vozio sam Radu Ðuričin i tatu po celoj Jugoslaviji sa dve, tri predstave, kao i Daču Lazovića i tatu sa njihovom predivnom duodramom "Miloš i Karađorđevići", i to za više nego pristojan honorar, a plaćali su me uglavnom po kilometraži, dobijao sam jednu marku za jedan kilometar. Tada su mesečne plate bile ispod 100 maraka, a ja sam zarađivao mnogo više - iskren je Radomir.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen

Žao mi je što sam pravio gluposti i sekirao oca

Radomir je nekoliko puta bio u sukobu sa zakonom jer je kao mladić bio sklon da se potuče i da zapuca, kao i da slupa auto, iako je 20 godina policajac u okviru Posebne jedinice policije.

- Devedesetdevete sam dobio prvi posao u PJP u Herceg Novom, potom sam prešao u Podgoricu i poslednjih pet godina sam u Tivtu. Odlazio sam nakratko i u inostranstvo. Priznajem da nisam bio miran i da sam kao mlađi znao da budem mnogo nestašan. Žao mi je što sam sekirao roditelje, oca i majku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading