Miloš Avramović idejni tvorac hit serije "Južni vetar": Baća će dobiti Srpčiće samo još ne znam koliko!

Autor: Irena Karić

Zabava

16.05.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Južni vetar" najgledanija je serija u poslednjih 15 godina na našem javnom servisu. Nastavak istoimenog filma gledaćemo početkom sledeće godine, a serija koja će potom uslediti sastojaće se od četiri epizode adaptirane iz filma i još 10 novih, koje će biti snimljene tokom narednog leta, potvrđuje za Srpski telegraf idejni tvorac, reditelj i scenarista, Miloš Avramović.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miloš Avramović

Želja nam je da u drugom delu filma odemo i korak dalje, a nadam se da će u drugoj sezoni serije biti prostora za Natašu Ninković i Slobodu Mićalović.

Odmah na početku, da li je istina da Miloš Biković više neće biti deo "Južnog vetra"?

- Naravno da nije istina. Ta priča se odnekud pojavila, ali to je izmišljotina. Biković je srž i osnova Maraša, koji je osnova "Južnog vetra", tako da će biti do samog kraja.

 A kako ste ga uopšte izabrali za glavnu ulogu?

- Kada smo radili kasting za Maraša, meni Biković nije bio ni blizu neke prve opcije za tu ulogu. Međutim, neko ga je pozvao na kasting i rekao sam: "Nema veze, hajde, ako ste ga već pozvali, neka dođe, pa neka proba". Kada se pojavio i kada je krenuo da radi scene, sve nas je oduvao. Dao je jednu crtu tom liku koju većina drugih glumaca nije imala. Sam po sebi je nosio nešto čestito, a u isto vreme je mogao da bude i bad guy. Te neke dve sile su se u njemu lomile, što nam je bilo bitno za problem glavnog lika.

Biković je srž Maraša, koji je osnova "Južnog vetra", tako da će biti do samog kraja

RepublikaFoto: Promo foto
Maraš i Baća

Kakvo nas to "Ubrzanje" očekuje u "Južnom vetru 2"?

- Više na nivou promene žanra i dramaturške strukture. Za razliku od prvog dela filma, želja nam je da u drugom delu odemo još dalje, posebno u smislu akcije, ritma, tempa celog filma. Želimo da to bude uzbudljivo bioskopsko iskustvo. Mislim da će publika verovatno imati neku predstavu u glavi kako bi to trebalo da izgleda, a siguran sam da će ih finalni proizvod sve iznenaditi.

Koliko će Srpčića Baći roditi neka nova izabranica u nastavku?

- Nadam se da će Baća da dobije tri Srpčića. Dobiće ih sigurno, samo ne znam koliko. Nismo još stigli dotle, ali Baća će imati isto uzbudljiv, i u toj kriminalnoj karijeri, intiman razvoj lika, tako da nas čekaju još velike Baćine avanture.

Koje dve nove glumice biste angažovali?

- Voleo bih da sarađujem sa dve, koje jako poštujem i volim, a to su Nataša Ninković i Sloboda Mićalović. Nadam da će u nastavku biti nekog prostora i za njih. Možda već u drugoj sezoni serije, videćemo.

Mi smo se borili za svaku scenu kako bismo izvukli maksimum za svaki kadar

RepublikaFoto: Promo

Hoće li ponovo biti eksplicitnih, intimnih scena?

- Nismo ni sada planirali nikakve intimne scene kao takve. Krećemo od priče i toga kuda nas priča vodi. Ako nas vodi u tom pravcu, tih scena će i biti i to je isključivo vezano za odnose između likova i zapleta.

Zbog gej-poljupca, Miloš Timotijević je dobijao pretnje, da li ih je prijavio policiji?

- Iskreno, ne znam da li je Miloš prijavio te pretnje. Cela priča oko te scene je potpuno, što se nas tiče, prenaduvana, van proporcija i od medija. Mi smo kao produkcija i kao kolege osudili te poruke, koje su cirkulisale preko društvenih mreža i koje su zaista besmislene. Mislim da je i tužno i smešno istovremeno što se to dešava. Film je samo fikcija i ništa više od toga. Mi se trudimo kada pišemo scenario da imamo interesantne likove. Za nas je Stupar bio gej još pre nego što smo krenuli da radimo film. Jednostavno smo želeli da imamo širok spektar likova, tako da nam je bilo interesantno da njemu dodelimo jednu takvu dimenziju jer nam se tako uklapalo u njegov izmišljeni karakter.

Sa kakvim ste se neplaniranim problemima i preprekama suočavali prilikom kreiranja "Južnog vetra"?

- Nisam imao neke neuobičajene prepreke. To su problemi sa kojima se susreće svako ko snima film ili seriju u Srbiji. Velike su ambicije i velika je želja, a sredstava nikad dovoljno, kao i vremena, tako da je to standardna muka filmadžija u Srbiji. Mi smo se borili za svaku scenu, kako bismo izvukli maksimum za svaki kadar. Bukvalno, svaki dan je bio stres, borba i bilo je jako naporno realizovati ovaj projekat.

Foto: instagram.com/kristijan.krile_official

Šta bi drugo Kristijan mogao da igra osim žestokog momka?!

Naslovi oko angažmana Kristijana Golubovića su napravili pravu pompu. Hipotetički, kakvu biste mu ulogu dodelili u "Južnom vetru 2"?

- Iskreno, nisam nameravao da angažujem Kristijana, cela ta priča je bez nekog preteranog razloga postala važna i viralna kad je u pitanju "Južni vetar". Ali, ako bih hipotetički morao da ga angažujem, sigurno bi bio jedan od žestokih momaka. Nisam razmišljao o tome i zaista nemam predstavu šta bi mogao da igra osim toga.

Foto: Promo foto

Svaka scena je bila prvo uvežbana

Angažovali ste i tim iz Bugarske za kaskaderske scene. Da li se ipak desilo da se neko od aktera povredi i da snimanje preskupih kadrova krene po zlu?

- Ekipa iz inostranstva je osmislila kaskaderske scene, baš zato da bi bile što efikasnije, bolje i što bezbednije. Nije bilo nikakvih problema, niko se nije povredio, maksimalno smo svaku scenu uvežbali pre snimanja, bilo da je u sportskoj sali ili na samoj lokaciji, tako da smo u svakom trenutku znali šta radimo i kako treba da uradimo. Smatram da smo u zadatim okolnostima izvukli maksimum.

Foto: e-stock agency

Muzika prati ritam ulice i Srbije

Rasta, Gazda Paja i Vanesa Šokčić, samo su neka od imena čiji su saundtrakovi muzički upotpunili ovu krimi-akcionu priču. Koja pesma je ostavila najjači utisak?

- Ne bih izdvajao neku pesmu preterano, ali sudeći po Jutjubu i pregledima, najviše su se slušale "Pazi se", Gazda Paja i Marlon Brutal "Nema me", "Džoker" makedonske grupe 2Bona. Rasta izbacuje spot, tako da su sve pesme dobre i zanimljive, svaka na svoj način. I tu smo prošarali žanrove. Prate ritam ulice i Srbije u kojoj živimo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading