Pavle Mensur, zvezda nove hit serije "Švindleri": Ubijali su me ranije, ovo je sada moja osveta!

Autor:

Zabava

04.05.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se nije desilo da tako mlada ekipa ponese zahtevan projekat. Naravno, nikada ne bismo uspeli bez veterana, koji su naše ambicije držali u granicama.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Jovan Mensur

Tridesetih godina prošlog veka meštanin Palanke izvlači srećku u iznosu od neverovatnih milion dolara! Ali niko ne zna ko je on.

Primamljiva nagrada u rodnu varošicu vraća i dva sitna prevaranta Iku (Pavle Mensur) i Božu (Filip Hajduković), a od jedne učmale sredine Palanka se pretvara u poprište zanimljivih događaja. Ovo bi ukratko bila radnja serije "Švindleri", koja je inspirisana stripom koji je scenarista Đorđe Milosavljević radio sa crtačem Miroljubom Milutinovićem.

- Nisam secikesa, kao Ivan, ali svako u ulogama vuče nešto iz privatnog života. On je zanimljiv lik i prijala mi je ta uloga. Imao sam priliku da radim sa nekim od glumaca uz koje sam odrastao i koji su uticali da se bavim glumom. Bilo je i iscrpljujuće ponekad jer je ovo moja najveća uloga do sada i osećao sam veliku odgovornost - kaže dvadesetogodišnji Pavle.

Samo prvu epizodu serije koja se emituje subotom i nedeljom na javnom servisu ispratilo je preko dva miliona ljudi. Juniora Mensura je istovremeno iznenadila i obradovala rekordna gledanost "Švindlera", u kojima se smenjuju crni humor, elementi bajke, trilera i špageti vesterna.

Foto: youtube.com/printscreen
Jovan Mensur

- Reditelji Nemanja Ćeranić i Miroslav Lekić su "pucali" na više žanrova. Serija je nastala po ugledu na strip i okupila je svežu ekipu koja je želela da napravi nešto novo i neviđeno ili je makar to pokušala. Dugo se nije desilo da tako mlada ekipa ponese zahtevan projekat i mislim da smo uneli svežinu unutar samog snimanja, koja se prenela i na ekrane. Naravno, nikada ne bismo uspeli bez filmskih i televizijskih veterana, koji su naše neiskustvo filtrirali kako treba, a naše ambicije držali u granicama - navodi Mensur.

Scena u stilu Tarantina, kada glavu Brzog Noža (Vojina Ćetkovića) satarom preseca Cvetana (Gorica Popović), šokirala je mnoge, baš kao što će glavne junake ove priče ostaviti vaskrsnuće Brzog Noža. Ćetković, naime, u ovoj seriji, kako je otkrio jedan od reditelja, ima trostruki zadatak budući da ubijeni lik ima dvojicu braće blizanaca.

- Vojina smo ubili u prvoj epizodi i bila je to moja osveta zato što su mene ubijali u ostalim projektima. Dogovorili smo se da ga se rešimo - kroz osmeh dodaje Pavle.

Pavlu Mensuru uloga secikese i ladoleža Ike nije prva uloga pred kamerama, a prvu pozorišnu profesionalnu ulogu ima u predstavi "Kretanje", koja se nalazi u selekciji Sterijinog pozorja, koje je zbog pandemije odloženo za kraj leta.

- Iako je divna akcija kulturnih institucija, koje su omogućile kvalitetan sadržaj tokom karantina, pozorištu je ipak mesto u pozorištu - zaključuje mladi glumac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading