(FOTO) Mozaici iz nekog drugog univerzuma

Autor: Republika

Zabava

12.10.2017

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba mozaika Milana Ćuka otvorena je u beogradskoj TransformArt galeriji, a svi zainteresovani mogu da vide (super)heroje modernog doba, koji su prvobitno oživeli u stripu, a sad po prvi put i u antičkoj umetničkoj formi - mozaiku, "isklesanih" u kamenu i staklu, kao što su to nekada bili njihovi prethodnici iz drevnog doba.

RepublikaFoto: Promo
Veliko interesovanje

- Mozaici, drevna umetnička antička forma stara hiljadama godina, sačuvali su priče o mitskim herojima, njihovim slabostima i vrlinama, a najviše o njihovim stremljenjima i snazi volje, u beskonačnoj borbi protiv zla. Opstali su, u skoro neuništivom kamenu, noseči antičku svetlucavost do savremenog doba, u kome se sve više rađa, jaca i razvija, ljudska sebičnost, površnosti, konfuzija i strah - navodi se u najavi za ovu izložbu.

RepublikaFoto: Promo
Posetioci komentarišu umetnikov rad

Kako autor navodi mnogi od drevnih heroja su zaboravljeni u magli vremena, međutim, njihovi podvizi ostali su zabeleženi zauvek u ljudskoj podsvesti i iz nje su se ponovo rodili novi heroji!

RepublikaFoto: Promo
Autor izbložbe Milan Ćuk

Da nastave da nose baklju najuzvišenijih ljudskih vrlina!

Milan Ćuk je slikar, mozaičar i restaurator, koji živi i radi u Beogradu.

U TransformArt galeriji izlaže 9 mozaika sa motivima super heroja: Silver Surfer, Betman, Hulk, Jet Speed, Poison Ivy, Electra, Flash, Cyplos and Colossus I Cannonball, a izložba je zbog velikog interesovanja produžena do 21. oktobra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading