Almodovar otkrio pikanteriju u dnevniku: Zabava sa Madonom, koja je celo veče smarala Banderasa!

Autor:

Zabava

13.04.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj se prisetio večere sa božanstvenom plavušom koja se najviše zanimala za Antonija. "Pitaj ga voli li da udara žene", piše Pedro, koji je tad prevodio glumcu

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Pedro Almodovar

Pedro Almodovar dane izolacije provodi u domu u Madridu, gledajući filmove i ispisujući dnevnik.

- To je loša strana izolacije u kući - lako postaješ plen nostalgije - piše čuveni Španac čije zapise u celosti objavljuje na engleskom sajt IndieWire.

Reditelj je na početku naveo da je odbijao da piše jer nije želeo da ostavi trag o sećanjima koja su ovi dani u izolaciji zbog korone podstakli u njemu.

ZDRAVO, MADONA JE...

 

- Možda je razlog taj što je prva stvar koju sam otkrio da ova situacija i nije mnogo drugačija od moje svakodnevne rutine - navikao sam da živim sam i u stanju pripravnosti; ne baš srećna spoznaja - iskren je Almodovar.

U beleškama, između ostalog, prisetio se i prve ceremonije dodele Oskara kojoj je prisustvovao 1989. i večere kod Džejn Fonde, koja joj je prethodila, a potom i jutra nakon ceremonije, kada je podigao telefonsku slušalicu u hotelu i začuo ženski glas: "Zdravo, Madona je, snimam film 'Dik Trejsi' i volela bih da vam pokažem set."

Iako je pomislio da bi to mogla biti lažna Madona ili psihopata koji bi da ga iseče na komade, piše da je potom odlučio da poveruje da je reč o pravoj, te da je otišao na set.

- Snimali su scenu u kojoj je neprepoznatljivi Al Paćino neprekidno trabunjao... Madona me je provodila kroz setove i upoznao sam nekoga kome sam se silno divio - Milenu Kanonero, kostimografkinju koja je do tada već osvojila tri Oskara - navodi Almodovar.

RepublikaFoto: instagram.com/madonna
Madona

Naredne godine, piše, ponovo su se sreli jer je bila na svojoj "Blond Ambition Tour".

- Izlazio sam s njom dok je bila u Madridu. Organizovao sam flamenko zabavu za nju s brojnim gostima, ali ona mi je jasno rekla da je, pored mene, zanima samo Antonio Banderas - prisetio se Almodovar.

Kako navodi, Madona je odlučila da sedi za glavnim stolom s njim s desne strane, a sa leve Banderas, dok je njegovu tadašnju suprugu Ane Lese poslala za što dalji sto.

- U tom trenutku Antonio se spremao da poleti kao raketa. Film "Veži me" upravo je imao premijeru u Americi, kritičari (i Madona) zaljubili su se u njega, ali te večeri 1990. godine nije govorio ni reč engleskog - piše reditelj i potom navodi da mu je u nekom trenutku Madona kazala da upita Banderasa da li voli da udara žene.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

U SLUŽBI ŽENSKIH ŽELJA

 

- Kunem se da je bilo tako. Preveo sam mu. Antonio ne govori ništa, mrmlja i pravi facu kao da govori: "Ja sam španski gospodin i učiniću sve što jedna dama od mene zatraži." Za mene je to bila elokventna tišina i gest. Ali Madona je želela više. "Pitajte ga", ponovo mi govori, "da li voli da ga žene udaraju..." Antonio je učinio isto, što nije značilo ni jedno ni drugo, ali da je on u službi ženskih želja - iskren je Almodovar.

Na kraju večere, Banderasova supruga je prišla njihovom stolu i sarkastično kazala božanstvenoj plavuši: "Vidim da vam se dopada moj muž. Ne čudi me, svim ženama se sviđa, ali meni to ne smeta jer sam veoma moderna." Na to je, piše reditelj, Madona odgovorila: "Gubi se."

- Godinu dana kasnije bila je premijera filma "Madona: Truth or Dare" i dobar deo materijala je snimljen na mojoj žurci. Glavna priča je bila ta da je celo veče smarala Antonija, ali ona je tako sve izmontirala da je ostala samo ona rečenica kada je odbrusila Ani Lesi - piše Almodovar.

Doći će do bebi-buma

- Siguran sam da će na kraju svega ovoga doći do bebi-buma, ali sam jednako uveren da će biti i mnogo raskida - pakao, to su drugi ljudi, reče Sartr - neki parovi će čak morati da se suoče sa obe situacije istovremeno: raskid i dolazak novog člana u sveže okrnjenu porodicu - piše u izolaciji čuveni Španac.

Foto: Tanjug/AP

Tramp, još jedna velika pošast našeg doba

Svetska situacija sa virusom deluje mu kao da je izašla iz neke naučnofantastične priče iz pedesetih, iz vremena Hladnog rata ili iz horor filma sa najokorelijom antikomunističkom propagandom. Na pamet mu padaju i filmovi "Dan kada je Zemlja stala", "Zabranjena planeta", "Uveliko mrtav", "Invazija trećih bića"...

- Zlo uvek dolazi spolja (komunisti, izbeglice, Marsovci) i služilo je kao argument za najtvrdokorniji populizam... Zapravo, Tramp se već pobrinuo da situacija koju preživljavamo zvuči kao horor iz pedesetih kada je virus nazvao kineskim virusom. Tramp, još jedna od velikih pošast našeg doba - piše Almodovar, koji je, između ostalog, preporučio i filmove "Goldfinger", "Vatrene kočije", "Berija Lindona" i "Klub bandita".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading