Glumci šalju snažne i važne pozdrave: Da se ne ljubimo, da ne bude nezvanih gostiju!

Autor:

Zabava

24.03.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se izolujete, ne prenosite nikome virus niti ga iko prenosi vama. Zvuči razumno, zar ne - poručuje Tom Henks

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Plasido Domingo

Smatram da je moja moralna dužnost da vam kažem da sam pozitivan na KOVID-19. Moja porodica i ja smo u samoizolaciji sve dok se to medicinski bude smatralo neophodnim. Trenutno smo svi dobrog zdravlja, ali ja sam imao simptome groznice i kašlja, pa sam odlučio da se testiram i rezultat je bio pozitivan, objavio je na društvenoj mreži čuveni Plasido Domingo.

Operski pevač je naveo i da samo zajedno možemo zaustaviti trenutnu svetsku krizu apelujući na sve da ostanu kod kuće.

- Molim sve da budu izuzetno oprezni, da slede osnovne smernice - često perite ruke, držite se barem šest stopa od drugih, radite sve što možete da zaustavite širenje virusa - dodao je Domingo.

Iz izolacije se oglasio i višestruki oskarovac Tom Henks, koji je sa pratiocima na društvenoj mreži podelio da se i njegova žena Rita Vilson i on osećaju bolje nakon dvonedeljnog boravka u bolnici i samoizolacije zbog zaraze koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Henks

- Kada se izolujete, ne prenosite nikome virus niti ga iko prenosi vama. Zvuči razumno, zar ne? Malo će potrajati, ali ako brinemo jedni za druge i pomažemo jedni drugima kad god možemo i odreknemo se dela komoditeta, brzo prođe. Možemo mi to - poručio je legendarni glumac.

Domingo: Moja porodica i ja smo u samoizolaciji sve dok se to medicinski bude smatralo neophodnim

U ovoj situaciji niko nije sam, svi zavisimo jedni od drugih i svi mislimo jedni na druge. Tu smo jedni za druge, u izolaciji, u podršci, u deljenju. U ovome smo zajedno, poručuju i naši dramski umetnici okupljeni pod sloganom "Sigurno kod kuće".

- Da se javim. Kući sam. Zvao bih vas da svratite, ali da ne bude nezvanih gostiju. Bolje ovako... Da se ne ljubimo - pozdrav je uputio Zoran Cvijanović, koji se odazvao pozivu grada Beograda, Sekretarijata za kulturu i gradskih pozorišta upućenom glumcima i drugim javnim ličnostima da snime video-poruke i na taj način pruže podršku građanima, ali i podignu svest o ozbiljnosti situacije i važnosti odgovornosti i solidarnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Cvijanović

- Postoji nešto o čemu ne znamo ništa. Da to ništa ne bi postalo svašta, učinite samo jedan mali korak zarad ne samo sebe, svojih bližnjih i onih koje volite već zarad postojanja i opstanka ove planete na kojoj živimo... - istakao je Svetozar Cvetković.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Cvetković

Po kućama možete da igrate ne ljuti se, čoveče, da pečete bureke...

Na Jutjub kanalu "Sigurno kod kuće" nalaze se i poruke koje su iz svojih domova poslali Slobodan Boda Ninković, Gordan Kičić, Gorica Popović, Svetislav Goncić, Viktor Savić, Jelena Gavrilović, Lazar Ristovski i mnogi drugi.

- Možete po kućama da radite mnogo dobre stvari, da igrate ne ljuti se, čoveče, kupujte knjige, igrate fudbal, košarku, sve to možete da radite kod kuće... Pecite bureke, pite... Radite sve ono što do sada niste radili, već ste kupovali u pekarama, a to možete kod kuće. Šalu na stranu, budite odgovorni jedni prema drugima i pokušajmo svi zajedno nekako da se izolujemo i da ovu bolest pobedimo - poručio je Andrija Milošević.

RepublikaFoto: Promo foto
Andrija Milošević
Foto: printscreen/TVPRVA

Strpimo se da uživamo u zdravim danima

Iz svog doma se oglasila i Jelisaveta Orašanin Teodosić, koja se, prema pisanju medija, nalazi u izolaciji nakon što je bila na premijeri filma "Hotel Beograd", gde se nalazio i Marko Pantelić, koji je zaražen koronom.

- Apelujem na sve građane da probude savest i odgovornost i da ostanu kod kuće. Biti kod kuće ne znači propustiti nešto, već znači čuvati zdravlje sebe i drugih - poručila je glumica, koja je na Intagramu uz video napisala i:

- Što pre uđemo u kuću, brže ćemo iz iste izaći. Strpimo se malo da bismo uživali živi i zdravi u danima koji nam dolaze.

Foto: youtube.com/Aleksandra Erdeg

Tanja: Kikinđani, videćemo se brzo!

Glumci, pisci, muzičari i mnogi drugu uputili su i posebne video-poruke i reč i ohrabrenja Kikindi, koje su i objavljene na Fejsbuk stranici tog grada.

- Dragi Kikinđani, znam da vam je teško. Proveli smo neko divno vreme zajedno. Ali ne brinite, samo pratite instrukcije. Videćemo se vrlo brzo nasmejani, zdravi i veseli. Učinite nešto korisno za vaše bližnje. Meni je palo na pamet da dezinfikujem kapiju - poslala je, između ostalih, poruku Tanja Bošković.

Foto: Prntscrin

Sloboda: Pomiluj i spasi nas grešne

Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, radi molitava Prečiste Tvoje Matere, Svetih slavnih Apostola, prepodobnih i bogonosnih otaca naših; Simeona Mirotočivog i Svetitelja Save, Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, kralja Stefana Dečanskog i Simona Prepodobnog; Prepodobne majke Anastasije, Paraskeve, Ekatarine, Angeline i Svih svetih, pomiluj i spasi nas grešne. Amin - ispisala je molitvu Sloboda Mićalović na Instagramu uz fotografiju iz manastira Visoki Dečani.

I Vajnstajn pozitivan

Američki producent Harvi Vajnstajn (68), koji je nedavno osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napada, pozitivan je na koronavirus. Iz više izvora, prenose mediji, potvrđeno je da je Vajnstajn jedan od dvojice zatvorenika u zatvoru Vende u državi Njujork koji ima virus.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading