BOŽIDAR NIKOLIĆ O ZVEZDAMA HOLIVUDA I SRBIJE: Sanjam da snimim mjuzikl sa Bredom Pitom

Autor:

Zabava

09.10.2017

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke od kultnih ostvarenja domaće kinematografije Božidar Bota Nikolić je gledao rame uz rame sa čuvenim rediteljima i pomno im birao kadrove, vraćao glumce čak i kada bi oni bili zadovoljni onim što su dobili.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Snimio kultne filmove: Božidar Nikolić

Oprostiće ti Đura

- Kažu, sjajna je moja karijera. Samo treba da se zna - da nije bilo Duška Kovačevića takvog kakav je, ne bi bilo ni mene ni mnogih oko mene. Zamislite, to je čovek koji najlakše štrihuje svoj tekst. Jednom je zamalo izbacio ono čuveno "Oprostiće ti Đura što te je tukao". Pre nekako u novinama vidim naslov "Oprostiće vam Amerika što vas je bombardovala", a on bi to obrisao glat - priseća se legendarni Bota, direktor fotografije i reditelj.

Nikolić je svojevrsna enciklopedija anegdota koje kamera ili nije uhvatila ili jeste, ali je to promaklo gledaocima.

- Nedelju dana ne možemo da snimimo scenu "Maratonaca" u kojoj Paja Vuisić treba letvom da udari Batu Stojkovića jer jedan tehničar stalno govori da drvo nije dovoljno istanjeno i da udarac boli. Najzad nagovorimo Batu da ćuti i trpi, Paja ga klepi, a daska pukne uzdužno umesto onako kako smo je sekli. Propala scena. Na to Paja kaže: "Kako propala? Znaš li ti koliko godina ja čekam da ga ovako ljudski odalamim? - priča Nikolić i sam ne uspeva da skine osmeh s lica.

Dobra podela je, kaže, pola filma, a kada skupite sjajne glumce kao što su to u "Balkan ekspresu", atmosfera je neverovatna.

Boža priznaje da je on otkrio Batu Stojkovića, ali je isto tako život naglavce prevrnuo jednom od najpoznatijih holivudskih lepotana. Naime, na kastingu za film "Tamna strana sunca", od 400 glumaca izdvojio je Breda Pita!

- Bred Pit mi je ostao zahvalan što sam među stotinama prijavljenih prstom pokazao na njega. Hteo je i da mi se oduži kada je Anđelina snimala film u Budimpešti, ali ideja koju sam imao je propala. Ona je htela i da zaigram u filmu, ali nisam pristao. Ona meni sad da daje instrukcije i da se ja pojavljujem pred kamerom?! - odmahuje rukom Nikolić i priznaje da i pored raskošne biografije ima neostvarenih snova.

Anđelina i sedam patuljaka

- Kao školarac sam učestvovao u opereti "Snežana i sedam patuljaka", bio sam onaj prvi patuljak. Obožavao sam to i napisao sam veći deo materijala, a želeo sam da Bred Pit dopiše ono čime ja nisam zadovoljan. On je sjajan momak i voli da radi. Predložio sam mu da snimimo mjuzikl koji bi se zvao "Anđelina i sedam patuljaka", da ne plaćamo papreno Dizniju autorska prava. On je priznao i da mu se ovaj naslov više sviđa - ističe Nikolić i dodaje da ima dobru ideju i priču za domaću seriju koja bi mogla biti snimljena i u jednoj sobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading