Desimir Stanojević ispraćen uz "Kočijašu, ajd na čašu!": Za tebe ovo nije odlazak!

Autor: Dragana STANKOVIĆ

Zabava

17.03.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desimira Stanojevića, nezaboravnog u ulozi Vukašina Golubovića u "Srećnim ljudima", koji je preminuo 10. marta u 70. godini posle teške bolesti, porodica i prijatelji juče su ispratili na večni počinak u kapeli za kremacije na Novom groblju. Zbog novonastale situacije, komemoracija u Beogradu nije održana, a poslednje reči glumcu uputila je ćerka Nina.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Desimir Stanojević

- Živeo si burno, a otišao si ovako mirno, što ne liči na tebe. Mislim da si sam izrežirao da ovako bude jer nisi hteo da umreš do poslednjeg trenutka i ovo za tebe nije odlazak. Sve što smo planirali moralo je drugačije da se izvede. Ako nešto mogu da kažem, jeste da bih volela da bude sa mnom tako jednog dana, a to je da me ljudi vole baš onakvu kakva jesam sa svim svojim manama i vrlinama, koje si ti isto tako pokazivao. Ono zbog čega te mi volimo su upravo te tvoje nijanse koje si imao u sebi - izgovorila je Desimirova naslednica.

Suze su same navirale i neutešni su bili i supruga Nada, ćerka Sonja, Desimirovi unuci.

- Sonja i ja smo jednoglasno donele odluku da ti pustimo ovu pesmu za kraj. Mislim da si to najlepše otpevao. Od svega što si pevao, mislim da si to najlepše otpevao. Kao male, obe smo volele da slušamo tu pesmu. Bile smo jako ponosne što si ti bio deo te priče. Hvala ti puno, slava ti - dodala je Nina, a potom su se čuli stihovi: "Kočijašu, ispij čašu, ispijmo je za čoveka, i poteraj sad u kasu, na putu nas zora čeka..."

I voljeni Desko je ispraćen uz muziku koju je voleo, stihove koje je pevao, uz porodicu i prijatelje, za koje je disao. Poslednje zbogom kolegi su uputili koreograf Milan Gromilić sa suprugom, glumci Vladan Savić, Boris Pinglović, Ivana Knežević...

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Desimir Stanojević

Stanojević je rođen u Nišu 1950. Kao 17-godišnjak je stao na scenu u svom rodnom gradu, osnovao Omladinsko pozorište Treća polovina i u rodnom gradu igrao sve do 1990. godine u Narodonom pozorištu. Desimira će rodni grad pamtiti i po prvom mjuziklu, koji je postavio u Narodnom pozorištu u Nišu "Violinista na krovu". Drugi mjuzikl, koji je deo njegovog sna "Grk Zorba", nažalost, ostaće nedosanjan.

Kao stalni član Pozorišta na Terazijama, za više od 20 godina odigrao je maestralno neke od najzahtevnijih uloga poput onih u mjuziklima "Tri musketara", "Ivkova slava", "Grk Zorba", "Cigani lete u nebo", "Zona Zamfirova"... Snimio je brojne projekte za Italijane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading