Sve je počelo iznenada! Kako je Desimir izabran da igra glavnu ulogu u "Srećnim ljudima"!

Autor: Blic

Zabava

10.03.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros u svom stanu u 69. godini, a tužnu vest je potvrdio njegov prijatelj, producent Oliver Paunović.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Desimir Stanojević

Najšira publika ipak ga pamti po ulozi u seriji "Srećni ljudi", koja je obeležila čitav period devedesetih. Ovo ostvarenje doživelo je više od 10 repriza podjednako gledanih kao da se prikazuju prvi put.

Lik i karakter koji je Desimir Stanojević dao Vukašinu Goluboviću možda uopšte ne bi izgledao tako da ga nije igrao on.

Kako je baš ovaj glumac, a ne neko drugi odabran da tumači sina jedinca Riske i Aranđela, ispričao je jednom prilikom.

- Kada sam iz Niškog pozorišta, igrajući mjuzikle kao što su "Ivkova slava" i"Violinista na krovu", došao u Beograd, čuo sam da treba da se radi neka velika serija u režiji Aleksandra Đorđevića, kog znam iz niškog pozorišta. On je režirao tako da su te predstave koje mnogo dugo idu i koje publika voli - ispričao je Desimir Stanojević.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Desimir Stanojević

Pozvao je Acu Đorđevića i rekao mu da bi on igrao tu predstavu, jer je čuo da se traži južnjački akcenat, a pošto on odlično poznaje taj akcenat, smatrao je da je odličan za tu ulogu. Međutim, jedan od najboljih srpskih reditelja Aleksandar Aca Đorđević mu je rekao da ima nešto drugo u planu za Desimira Stanojevića. Nešto veliko.

- Prošlo je desetak dana, kuvao sam se u sebi i čekao. Tada sam čuo da ima kasting za seriju i otišao sam - ispričao je Stanojević.

Prošlo je izvesno vreme, možda deset dana, otkad se poslednji put čuo sa Đorđevićem. Na kastingu su bila oba reditelja, i Đorđević i Slobodan Šuljagić, pisac Siniša Pavić i kamermani.

- Tada su me pitali šta sam spremio. Rekao sam: "Ništa ja nisam spremio, ali moja žena Nada je spremila dobar pasulj kući, pa ako hoćete, pođite svi tamo. Manite me ovoga!" i oni su rekli: "U redu, Desimire. Dovoljno je. Okrenite jedan profil, drugi i to je bilo to - rekao je glumac.

Niko u tom momentu nije slutio koliki će uspeh doživeti serija "Srećni ljudi".

- Prošlo je nekoliko dana i Aca mi kaže: "U redu je, igraćeš ti to! Ne znam šta je, samo znam da je mnogo veliko."

- Zato mi je postalo dosadno, jer sam počeo da ličim na svog oca, koji je bio šef računovodstva i svakog dana išao na posao. Stalno sam se čudio kako može da ide svakog dana na posao. A, eto, ja sam svakoga dana išao na posao po ceo dan i tada sam shvatio koliko je ozbiljan rad na tom projektu. Snimali smo tim tempom godinama - ispričao je tada Desimir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading