Mlada ruska glumica Dijana Požarskaja za Srpski telegraf: Oskare bih podelila srpskim glumcima!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su iskren i pošten narod i u glumi i u životu. Sigurna sam da bih mogla da živim ovde, kaže zvezda filma "Hotel Beograd"

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Dijana Požarskaja

Za manje od sedam dana, koliko se prikazuje u Rusiji, film "Hotel Beograd" u režiji Konstatina Statskog već je pogledalo gotovo milion gledalaca! U gotovo rekordnom roku su planule karte i za večerašnju beogradsku premijeru u Sava centru.

Podaci zapravo ne čude budući da se ovo ostvarenje naslanja na hit ruske serije "Kuhinja" i "Hotel Eleon", a u kom glavne uloge igraju naš Miloš Biković (za "Hotel Beograd" je i producent, prim. aut.) i mlada ruska glumica Dijana Požarskaja.

- Odmah sam se zaljubila u Srbiju i bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam snimala ovde. Boravila sam gotovo dva meseca u Beogradu i projekat "Hotel Beograd" mi je pričinio ogromno zadovoljstvo. To je moj omiljeni projekat. Nadam se da ću dolaziti u Beograd i to ne samo da se odmorim nego i da radim još nešto. Ma šta to bilo, biće mi drago da se vratim - u dahu izgovara Dijana uoči premijere u Beogradu.

Šarmantna glumica odmah odgovara i na pitanje kako je biti srpska snaja budući da se u filmu udaje za Bikovića:

RepublikaFoto: instagram.com/bikovic
Miloš Biković

- Neponovljiv! Imam vrlo pozitivne i blistave utiske sa te svadbe i mislim će mnoge Ruskinje, kad pogledaju ovaj film, poželeti da se udaju za Srbe i da imaju takve vesele i neobične svadbe. Obožavateljke mi već pišu.

* Da li je Biković bio bolji partner ili vodič kroz srpsku prestonicu?

- Miloš je bio vrlo gostoljubiv. Bio mi je pravi prijatelj i sigurna sam da ćemo ostati prijatelji i ubuduće.

* Film je možda i najbolja razglednica Beograda, a šta se vama najviše dopalo?

- Volim iskrene i dobre ljude koji to ispoljavaju i u radosti i tuzi. Glumci sa kojima sam radila ispoljavaju te emocije i privatno i u poslu. Ovde mi je bilo veoma udobno. Beograd je veoma topao grad. Sigurna sam da bih mogla da živim ovde. Veoma sam zavolela i grad i narod.

Nadam se da ću dolaziti u Beograd i to ne samo da se odmorim nego i da radim još nešto. Volela bih da igram kod Kusturice

* Ipak, koja mesta su ostavila na vas poseban utisak?

- Poseban utisak na mene su ostavili Hram Svetog Save i Kula Gardoš, gde smo snimali prvog dana. Tempo kojim smo snimali je bio jako brz i stalno su me požurivali. Bez obzira na to, ja sam samo stajala očarana i gledala.

RepublikaFoto: Tanjug
Emir Kusturica

* Mislite li da se publika uželela romantičnih komedija?

- Veoma sam srećna što sam učestvovala u ovom filmu. Volim ovakve filmove. Početak jeste moderan, ali kasnije nas uvodi u klasičnu ljubavnu priču. Smatram da su filmovi ranije bili sa više duše, pozitivniji i emotivniji. Danas su filmovi moderniji, ali i suroviji. Potencira se na primitivizmu. Naš film nas vraća u filmove koji su bili kao nekad, klasične filmove sa romantičnom ljubavnom pričom.

* Koliko ste upoznati sa srpskom kinematografijom? S kojim glumcima biste voleli da sarađujete?

- Upoznata sam sa svim filmovima Emira Kusturice i volela bih da igram u nekom njegovom filmu. Što se tiče glumaca, ne bih mogla da izdvojim nekog. Svi su fantastični. Verovatno je u pitanju srpski mentalitet. Srbi su iskren i pošten narod i u glumi i u životu. Svim srpskim glumcima bih podelila Oskare.

Miloš je bio pravi prijatelj i sigurna sam da ćemo ostati prijatelji

Mislim će mnoge Ruskinje, kad pogledaju ovaj film, poželeti da se udaju za Srbe

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Žika: Seka igra moju ženu i mislim da bi Bori bilo drago

Srđan Žika Todorović u filmu glumi Bikovićevog dedu, a ne krije da umalo nije odbio ulogu.

- Prvo sam se začudio da zovu mene da igram dedu pored naših silnih divnih starijih glumaca koji su u penziji. Hteo sam da odbijem, ali Mićko i Miloš mi nisu dozvolili. Bili su u fazonu da je to na drugu loptu interesantno, da ja volim da eksperimentišem. Tako da sam pristao. Film mi se svideo, smejao sam se... Interesantno je da moju suprugu u filmu igra Seka Sablić, i to osećam kao čast celoj toj "ateljeovskoj" generaciji u kojoj su bili i moj Bora i Seka. Igrali su zajedno u milion drama i filmova i mislim da bi i Bori danas bilo veoma drago - kaže Žika. Film je u bioskopima Srbije od 12. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading