NAŠA KUĆA NIJE POZORIŠTE

Autor:

Zabava

07.10.2017

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamaru Dragičević publika je upoznala u "Montevideu", a simpatije je nastavila da sakuplja kroz seriju "Vojna akademija", kao i kroz popularne televizijske emisije. Njen brat Miodrag postao je miljenik gledalaca već prvom ulogom u seriji "Čizmaši". Davnašnja želja da zaigraju zajedno obistinila se sinoć na premijernom izvođenju komada Ksenije Dragunske "Osećaj brade" u Ateljeu 212.

Foto: instagram.com/tamaradragicevic
Intervju Tamare i Miodraga Dragičevića

- Kao što porodični odnosi postaju nebitni na sceni, tako i glumu zaboravljamo kada se familija okupi. Nemamo pozorište u kući, rasli smo kao obična deca u neglumačkoj porodici i nakon proba vraćamo se nekim drugim pričama - za Srpski telegraf započinje Tamara razgovor o iskustvu brata i sestre na sceni i van nje.

Da li vam sestra na sceni olakšava ili otežava posao?

Miodrag: Svakako olakšava.

Tamara: Radila sam sa mojim Petrom (Benčina), sada mi je baš drago što sam prvi put na sceni i sa bratom. A nemamo osećaj brata i sestre. Kada krene to na sceni, nas pet-šest, potpuno si u priči i ništa drugo ne postoji.

Ko je koga podržavao i savetovao na sceni? Koje je najkorisnije uputstvo koje ste dobili od sestre?

Miodrag: Dopunjavali smo se međusobno, ali nismo davali jedno drugom uputstva. Više se to dešavalo spontano.

Tamara: Što se pozorišta tiče, najčešće sumiramo utiske sa probe. Sednemo u bife i prebiramo šta je bilo dobro, šta bi trebalo da se menja.

"Osećaj brade" je najavljen kao jedan od najambicioznih pozorišnih poduhvata. Kakav je to osećaj?

Miodrag: Nemam neki osećaj, nisam razmišljao o tome. Uvek volim da uradim nešto, ne volim unapred da pričam.

Tamara: "Osećaj brade" je ključni monolog koji moj lik izgovara. Suština je u tome da žene nikada neće znati osećaj kada brada raste. Naravno, to je samo metafora. Komad se opire neprestano, scene se nižu, a Ksenija Dragunska je to vrlo neobično napisala. Nas šestoro napravili smo jedinstvenu predstavu, odabrali smo naš put i to je najdragocenije. Još smo uzbuđeni oko premijere, ali biće to predstava koja će potrajati.

Brat i sestra na pozorišnoj sceni su prava retkost kod nas, ali Mira Stupica i Bora Todorović su jedan od divnih primera. Vidite li sličnosti?

Miodrag: Nisam ni razmišljao o tome, ali ne upoređujem se nikako.

Tamara: Nisam nikada razmišljala o tome... Ne bih nas ni sa kim poredila. Mira Stupica i Bora Todorović su legende koje se vole i poštuju. Miša i ja smo slučajno u sličnoj priči. Meni je tako drago što je on uspešan i talentovan. Ne bih se ni usudila da se poredim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading