Bio je miljenik publike: Preminuo Miroljub Trošić popularni Đoda!

Autor: Vestionline

Zabava

25.02.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroljub Trošić iz sela Medveđa kod Trstenika, nastavnik muzike, seljak i glumac naturščik – popularni Đoda iz serije "Selo gori, a baba se češlja", umro je u 72. godini života.

RepublikaFoto: youtube.com/Josif Arsic
Miroljub Trošić

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca u Srbiji, u svim zemljama eks Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavolela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka i bekriju.

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz detinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je poverio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obeležila vreme svog nastanka.

- Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio "selo gori" i "gori selo" je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo - izjavio je danas Radoš Bajić.

Đoda je iza sebe ostavio veliku porodicu i petoro unučadi.

Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading