Olja Lević, zvezda serije "Igra sudbine": Živim svoj san!

Autor:

Zabava

08.02.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaku ulogu shvatam kao izazov i, samim tim, tako i pristupam. Trudim se da se potpuno prebacim u lik uloge, pa mi se nekada, nakon višečasovih snimanja, desi da i kod kuće budem Mila, kaže u razgovoru za Srpski telegraf Olja Lević, koju publika kraj malih ekrana prati u seriji "Igra sudbine" na televiziji Prva.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Prva
Olja Lević

Ova atraktivna i šarmantna glumica iz Kruševca od malena je želela da bude u sferi glume, a već kao 17-godišnjakinja ostvarila je svoju prvu televizijsku rolu, i to u seriji "Selo gori, a baba se češlja".

- Nekako se nisam nikada ni dvoumila, čak i kad su me najbliži pitali da li sam sigurna, da li sam svesna da gluma kod nas nije laka, da nije toliko isplativa, između ostalog, kao i mnoge grane umetnosti, kod mene se nikada nije javio ni onaj mali crv sumnje. To sam oduvek želela i mogu slobodno reći da sada živim onaj svoj san koji sam od malena imala. Neverovatan je osećaj raditi ono što voliš - odgovara Olja.

U čemu pronalazite sličnosti sa Milom, a po čemu se razlikujete od nje?

- Mila je mlada, dobra, vredna devojka koja veruje u ljubav i koja je na pozitivan način jednostavna. Trudi se i bori da bude dobra u svemu. Smatram da posedujem i Milinu smirenost. Što se razlika tiče, manje sam popustljiva u slučajevima kada me neko prevari ili izneveri, što, naravno, ne znači da ne umem da praštam.

Prepoznaje li se publika u likovima ove serije?

- Ovo je serija koju mogu čitave porodice da gledaju i mislim da je naš narod željan takvih formata. Formata gde roditelji mogu sa decom da sednu i pogledaju, da se nasmeju, a da iza humora izvuku neke veće životne pouke. Zapravo, serija zastupa prave životne vrednosti, svakodnevne teme su obrađene, ali sa dosta obrta i zapleta. "Igra sudbine" govori o svakodnevnom životu, usponima i padovima i onim šta sudbina može da uradi.

Verujete li u sudbinu? Poigrava li se neko s nama ili ipak imamo mogućnost izbora?

- Verujem da je sve u životu negde zapisano i da svako od nas ima neki svoj put, ali isto tako smatram da jesmo krojači svoje sreće. Mislim da čovek mora da ima jasne ciljeve i želje i da pozitivnim razmišljanjem, radom i disciplinom dosta toga može postići i da onda nekako i ta "sudbina" i sreća počnu da budu naklonjene.

Šta nećete zaboraviti sa snimanja, a što gledaoci kraj malih ekrana neće videti?

- Iza scene je često zanimljivo, toliko da mi ponekad bude žao što nemamo instalirane kamere koje će sve to zabeležiti. Mogla bi još jedna serija od toga da se napravi. U ekipi ima dosta mladih, ali i dosta onih iskusnih, pa je atmosfera neverovatno dobra i mislim da su reditelji uradili odličan posao kad su nas sklopili. Snimanja traju po čitav dan, ali uz ovakvu atmosferu i ovakav odnos kakav imamo, a skoro pa je porodičan postao, posao lakše padne.

Foto: youtube.com/TV Prva
Olja Lević i Luka Raco u seriji "Igra sudbine"

Čije kritike najviše uvažavate?

- Volim kritike, kako one dobre, tako i one manje dobre, pogotovo ako su od ljudi čije mišljenje uvažavam. Svaki savet kolega i starijih i mlađih prihvatam bez sujete i ega, zaista radim sa glumcima koji su uvek tu da pomognu i posavetuju. Mislim i da ove manje dobre kritike i te kako služe, a služe da izvučemo još bolje iz sebe. Ali, verovali ili ne, sebi sam najveći kritičar i uvek mislim da je nešto moglo bolje.

A pred kojim partnerom su bar malo klecala kolena?

- Zasad mi se nije dešavalo da mi pred kolegom klecaju kolena, iako su svi zaista bili divni.

Koja bi vam naredna uloga bila baš po meri?

- Smatram da nekako uvek prava uloga dođe do svog glumca. Zasad sam potpuno predata Mili i uživam u njoj. Volela bih da se oprobam i u nekoj potpuno drugačijoj devojci, a svaka uloga je izazov sa kojim ću rado ući u koštac. Glumi sam predana potpuno. Šta da vam kažem kada smo na snimanjima od osam ujutru do kasno u noć.

Na šta ste sve spremni da uradite zarad uloge?

- Za ulogu bih uradila sve što bih procenila da je neophodno i da će upotpuniti lik i na bolji način ga približiti gledaocima i publici.

Pevanje ne bi odmoglo

Pomaže li ili odmaže lepota?

- Kako kad, 50:50.

Koju veštinu biste voleli da imate?

- Pevanje ne bi odmoglo.

Šta vam svakodnevno izmami osmeh?

- Prijatelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading