LEGENDA KAFANSKE MUZIKE: Na današnji dan nas je napustio Toma Zdravković

Autor: blic.rs, Republika

Zabava

30.09.2017

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša najveća muzička legenda, Toma Zdravković, preminuo je na današnji dan pre 26 godina.

RepublikaFoto: instagram.com/tomislav_toma_zdravkovic
Najveća legenda srpske muzike

Toma je, osim što je ispevao neke od najlepših ljubavnih pesama, bio boem, kockar, čovek koji je jednostavno voleo život o kojem je ovako govorio:

O muzici:

- Moja veza s muzikom je mnogo ozbiljnija nego što misle kolege i publika. Vrlo me smešno jednom nešto pitao Miroslav Ilić. Sedimo on i ja sami u "Šumatovcu" i on me pita: 'Dado, šta ćeš da radiš ako ovo jednom prestane?' Bilo mi je mnogo čudno: zašto da prestane? Šta ima to da prođe? Jer, ja ništa drugo ne umem i ne znam da radim — sem muzike. Od nje živim i za nju živim.

O kockanju:

- Ne kockam se da bih dobio, već zato što je vreme relativno, i što me interesuje ono neobjašnjivo u ljudskoj prirodi. Ljudi se kockaju u ratovima, u politici, u investicijama... Taj odnos sa kockom je bitan, jer jedino tako možeš da upoznaš sebe i druge.

O sebi:

Prigovaraju mi da suviše pijem, ja kažem uvek može više. Prigovaraju mi da suviše filozofiram, ja kažem da me ne slušaju. Nekih se jutara sećamo, ali neke večeri nikada nećemo moći da zaboravimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading