NAUČNOFANTASTIČNI BLOKBASTER OSVAJA BIOSKOPE! Zapad u strahu od ruske "Invazije"!

Autor:

Zabava

10.01.2020

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran sam da ćemo prijatno iznenaditi publiku i pokazati svetu kako se pravi spektakularan SF film za 21. vek, kaže reditelj

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Invazija - novi naučno-fantastični hit film

Rusija je u 2020. ušla sa najiščekivanijim filmom godine, naučnofantastičnim blokbasterom vodećeg ruskog režisera Fjodora Bondarčuka. Posle samo osam dana od moskovske premijere, "Invazija" je od juče i na repertoarima srpskih bioskopa, ali i u više od 100 zemalja širom sveta.

Kada je na velika platna svetskih bioskopa 2017. sletela Bondarčukova "Sila privlačnosti", bilo je to verovatno prvi put da vanzemaljci, umesto u Njujorku ili Los Anđelesu, požele da smak sveta otpočnu negde drugo. Recimo, u Moskvi.

Foto: youtube.com/printscreen
Rinal Mukhametov u filmu "Invazija"

Pozitivne kritike, dobra zarada i velika baza obožavalaca su podstakle Fjodora da snimi nastavak za koji veruje da će nadmašiti i njegov "Staljingrad"!

- "Sila privlačnosti" je dokazala da ruski stručnjaci za specijalne efekte mogu da pariraju kolegama iz najboljih holivudskih produkcija, a sa "Invazijom" naše ambicije su otišle još dalje. Za samo tri godine tehnologija je mnogo uznapredovala, porasle su nam mogućnosti, a i uložili smo tri puta više novca nego u prvi deo. Siguran sam da ćemo prijatno iznenaditi publiku i pokazati svetu kako se pravi spektakularan naučnofantastični film za 21. vek - poručio je Bondarčuk.

Foto: youtube.com/printscreen
Scena iz filma

Ruski Stiven Spilberg ili Putinov pristalica, kako Bondarčuka na zapadu zovu, napominje da "Invaziju" mogu da prate i gledaoci koji nisu gledali prvi deo.

- Radnja nastavka nadovezuje se na prethodni film, ali je nezavisna i dopušta novim gledaocima da se uključe u dalji tok priče. Ovo je potpuno novo ostvarenje iz našeg univerzuma. Ista je Moskva i isti su junaci, a tu su i novi heroji u drugačijem vanzemaljskom svetu - dodaje reditelj.

ČINJENICE

- Ministarstvo odbrane Rusije za njeno snimanje obezbedilo najnoviju vojnu opremu i naoružanja, uključujući probne uzorke koje će tek pustiti u proizvodnju

- Složene scene pod vodom zabeležene u studijima "Origo" na otvorenom u Budimpešti, u blizini paviljona gde je sniman "Terminator: Mračna sudbina"

- Zarad upečatljive scene potere u Moskvi je tokom cele noći bio blokiran skoro čitav jedan blok

Njegovo novo ostvarenje nije privuklo pažnju samo ljubiteljima SF žanra, već i zapadnim centrima moći budući da je ministarstvo odbrane Rusije za snimanje obezbedilo najnoviju vojnu opremu i naoružanja, uključujući probne uzorke koje će tek pustiti u proizvodnju!

Inače, "Invazija" drži rekord sa više od 15 sati snimljenog materijala pod vodom, a da bi verodostojno odglumila sve podvodne scene, glavna glumica Irina Staršenbaum je uzimala časove ronjenja dva meseca pre početka snimanja.

Zanimljivo je i to što je dva meseca pošto je pala poslednja klapa, Bondarčuk odlučio još jednom da okupi ekipu i ponovo snimi kraj u posebno izgrađenom bazenu na otvorenom u Moskvi.

Za specijalne efekte ponovo je bila zadužena kompanija "Main Road Post" sa Armanom Jahinom na čelu, a u glavnim ulogama su i mlade glumačke zvezde Aleksander Petrov, Rinalj Muhametov i Juri Borisov.

Sin oskarovca Sergeja

 

Fjodor Bondarčuk je vlasnik prestižnih nagrada Nika (pandan američkom Oskaru) i Zlatni orao (ruski Zlatni globus). Ima poseban status u svetskoj kinematografiji zahvaljujući svom talentu, ali i nasleđu svog oca, proslavljenog ruskog oskarovca, glumca i reditelja Sergeja Bondarčuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading