Ivana Dudić, glumica koja je zaludela Srbiju: Ne klecaju mi kolena pred partnerima!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina na izmaku i godina pre su najlepše koje su mogle da me zadese. Ne mogu biti zahvalnija nego što jesam sad, kaže za novogodišnji broj Srpskog telegrafa Ivana Dudić.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Ivana Dudić

Otkako se pre pet godina pojavila u seriji "Urgentni centar", ova šarmantna glumica osvaja srca kraj malih ekrana i, čini se, tek svakom narednom ulogom pokazuje raskošan talenat.

* Šta vam je donela glavna uloga u seriji "Crveni mesec"?

- Donela je novo iskustvo. Ponavljam da mi je to prva glavna uloga u dosadašnjoj karijeri koja mi je donela i veliku odgovornost. Biti svako veče u prajmtajmu i u domovima porodica nije mala stvar. Treba opravdati mnoga očekivanja.

* Pomenuta uloga, ali i ona u "Senkama nad Balkanom" donela vam je i veliku popularnost.

- Dok se ta popularnost odvija, ja sam non-stop na snimanjima. Šalu na stranu, zaista je drugačije. Kad sam radila "Istine i laži", uglavnom su reagovali tinejdžeri i oni još mlađi gledaoci. Sada sa ulogom Sofije u "Crvenom mesecu" ili Lili u "Senkama" dobijam više komentara na ulici od gospode, baka i deka. Lepo je, iako ne mogu da se naviknem kad mi prilaze nepoznati. Pomislim uvek prvo zašto mi prilaze, pa ja sam obična devojka, pa tek kad čujem molbu da se fotografišemo, shvatim da su prišli zbog uloga.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Ivana Dudić

* Po čemu ćete još pamtiti godinu na izmaku?

- Pamtiću po tome što sam prvi put postala tetka. To je jedna od najvažnijih stvari koja mi se privatno desila. Naravno, pamtiću i po ulogama za koje sam beskrajno zahvalna. Pamtiću zaista po dobru jer godina na izmaku i godina pre nje su najlepše koje su mogle da me zadese. Ne mogu biti zahvalnija nego što jesam sad.

* Od početka karijere čini se da vas baš hoće uniforme. Nakon plavog odela, nosili ste i beli mantil, pa koju narednu priželjkujete da obučete?

- Priželjkujem uvek da se desi uloga koja ne sme da se odbije, ali nikada neku određenu. Kažem samo da je ovakav tempo, da ljudi vole šta radim i da prate, da imam razlog zašto da nastavim da radim, pa makar bila i neka nova uniforma. I dobro se kaže - uniforma je uniforma. Privilegija je nositi i stvarno nekako dobijaš na važnosti.

Nema ništa lepše nego kad sedneš u ulogu i samo voziš

* Šta je najčudnije ili je bar u prvom trenutku bilo neshvatljivo što je od vas zahtevano da uradite na snimanju?

- Sve što sam do sada uradila za to sam se spremala kao glumica. Ali recimo da sam u "Senkama" uradila nešto sa čim se ranije nisam susretala. Nisam, naime, nikada ranije držala pacova u ruci i pretvarala ga u goluba. I to je bilo malo čudno i rekla bih gadnjikavo.

* Šta je teže, suočiti se sa sobom ili otkriti se drugima?

- Danas bi se moglo reći da je tanka linija, ali mislim da je ipak svakako teže suočiti se sa sobom. I kad kao glumac treba da napraviš određeni lik, moraš dobro da zagrebeš u sopstvenu prošlost, u iskustva i detalje za koje nisi ni znao da postoje.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

* U svet glume ušli ste kao uspešni iluzionista. Da li vam je i na koji način magija pomogla?

- Umnogome mi je mađioničarstvo kao takvo pomoglo. Takmičila sam se u scenskoj magiji i to što sam bila na sceni dosta mi je pomoglo da budem bliža publici i da mi bude jasnije šta je odnos s publikom. Svakako, negde i time povučena, na kraju sam završila kao glumica, a ne kao dizajner enterijera.

* U kojim trikovima i dalje uživate?

- U golubovima, vatri i svemu drugom što gledaoci mogu da vide u "Senkama". Za to što radim potrebna je ozbiljna priprema i vreme, tako da privatno ne izvodim ove trikove.

Postala sam tetka i to je jedna od najvažnijih stvari koja mi se privatno desila u 2019.

* Koju veštinu biste voleli da imate?

- Sve što sam želela ja sam i naučila. Ako mi nešto padne na pamet, sigurno je da ću se potruditi da naučim.

* Od koga imate najveću tremu?

- Kad stanete pred sedmoro članova žirija, koji vrlo dobro znaju kako se svaki vaš trik izvodi, onda naučite da nadvladate tremu. Tremu sad imam na premijeri predstave ili kad prvi put stanem u kadar na snimanju. Trema je tad prisutna jer imam veliku odgovornost prema ljudima sa kojima sarađujem i stalo mi je da uradim najbolje što mogu i onako kako su oni to zamislili. Ali koleginica Olga Odavnović dobro kaže da nema ništa lepše nego kad sedneš u ulogu i samo voziš.

* Pred kojim partnerom su bar malo klecala kolena?

- Razdvajam privatno i poslovno. I često me pitaju kako možeš da imaš ljubavnu scenu s nekim. Jednostavno, to je moj posao, koji moram da odradim, ali ne upuštam se emotivno kad to radim. Meni je izuzetno stalo da sve ispadne baš kako treba i da se partner ne uvredi ili povredi jer je to sve ionako vrlo škakljivo i, naravno, da sam pažljiva, ali da mi klecaju kolena, ne. Ako to doživim, javiću vam.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Ivana Dudić

* Šta je vaš kec iz rukava?

- Nisam izvlačila keca iz rukava jer volim uvek da puštam da sve ide svojim tokom. I kad nije bilo med i mleko, trudila sam se da budem srećna. Nisam preko noći došla dovde dokle sam došla i posle akademije sam igrala i sporedne i male uloge, čekala sam svoje vreme i, evo, došlo je.

* Koji loš potez ni balkanska kraljica magije ne može da izbriše?

- Nisam uradila ništa tog tipa, ali mislim da loša komunikacija, loš pristup poslu ili saradnicima, to možda ne može da se izbriše. Kod nas sve ostavlja trag, jer ipak u ovom poslu je najbitnije da trajete.

* Na listi top 3 novogodišnjih odluka našlo bi se:

- Iako ne pravim te liste, sad bih mogla da navedem - samo da je ovako. Za mene je ovo jedan od lepših perioda u životu i, ako bih mogla da biram, ne bih menjala ništa.

Do "Senki" nikada ranije nisam držala pacova u ruci i pretvarala ga u goluba

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sve dođe u pravom trenutku

* Šta u životu vredi čekati?

- Na prvu bih rekla ljubav. Ali verujem da je vredno sve čekati. Nisam ptica grabljivica i verujem da sve što dođe dođe u pravom trenutku i s pravim razlogom.

* Šta vas je do sada najviše koštalo u životu?

- Vaspitana sam da vodim računa šta ću kazati. Generalno, jesam svojeglava i volim da govorim šta mislim, ali do sada sam za sve bila u pravu i izgovoreno me nije koštalo.

Verujem u sreću

* Verujete li još u Deda Mraza, ma šta to bilo kada čovek odraste?

- Za mene je Deda Mraz sreća, a ja u sreću jako verujem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading