Sin Miljko se oprostio od majke Lule!

Autor:

Zabava

27.12.2019

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udovica legendarnog Bate Živojinovića ispraćena juče u Koraćici, sahrani prisustvovao i naslednik legendarnog glumca, koji deceniju i po nije kročio u Srbiju

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Julijana Lula Živojinović...

Julijana Lula Živojinović, udovica velikana našeg glumišta Velimira Bate Živojinovića (1933-2016), ispraćena je juče na večni počinak u Koraćici podno Kosmaja, gde je i porodična kuća Živojinovića.

Stara Crkva Svete Bogorodice bila je mala da primi sve koji su voleli i poštovali Lulu i njenu porodicu, a ispraćaju je uz ćerku Jelenu i unuke, kao i druge članove porodice, prisustvovao i sin Miljko Živojinović, koji je prvi put posle više od deceniju i po doputovao u Srbiju iz Francuske, gde je našao utočište posle optužbi za zloupotrebu službenog položaja dok je bio stečajni upravnik "Rada". Iako je odlukom Apelacionog suda oslobođen za sva krivična dela, naslednik legendarnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju.

Iz pomenutog razloga Miljko nije prisustvovao sahrani oca Bate, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ovog puta Miljku su nadležni organi uslišili molbu i dopustili da nakratko dođe u Srbiju kako bi se poslednji put oprostio od majke.

Poslednje zbogom Luli su uputili i funkcioneri SPS Branko Ružić i Žarko Obradović, kao i predstavnici grada Beograda, opštine Mladenovac i Šumadijske eparhije.

RepublikaFoto: youtube.com/Emisija Premijera
Julijana...

Julijana Živojinović je preminula posle kratke i teške bolesti u 79. godini 20. decembra u Beogradu. Posebno je neverovatna priča o ljubavi Bate i Lule, koji su se upoznali krajem pedesetih godina prošlog veka i ostali zajedno sve dok ih smrt čuvenog glumca 2016. godine nije rastavila.

- Gledala sam ga kao malo vode na dlanu i opet bih isto tako učinila, samo da mi je tu, da diše... Znate, od moje 16. pa do pre tri godine ja sam sa njim - izgovorila je Lula sredinom maja, kada se sastala sa direktorom štamparije "Borba" Andrijom Jorgićem povodom inicijative da ime legendarnog glumca ponese prestonička ulica, deo Mileševske na uglu sa Ulicom Božidara Adžije, u komšiluku u kojem je Bata odrastao.

Sve vreme Lula je podržavala i inicijativu da se u Batinoj rodnoj Koraćici podigne spomen-kuća, a koju je pokrenuo dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović sa prijateljima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading