Nataša Drakulić: Bilo je teško izabrati priču za "Daru iz Jasenovca"

Autor: rts.rs, Republika

Zabava

23.09.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scenarista i dramaturg Nataša Drakulić sprema igrani film "Dara iz Jasenovca". Navodi da je pisanje scenarija bilo teško i mučno, imajući u vidu da je reč o "najužasnijem periodu naše istorije".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nataša Drakulić

Govoreći o radu na scenariju za film, Nataša je rekla da je bilo teško izabrati priču koja će biti u filmu, i da se već nekoliko godina bavi istraživanjem materijala.

- Susretala sam ljude, preživele logoraše i hvala svima na nesebičnoj pomoći, jer zaista, bez tih iskustava, taj scenario se nikada ne bi napisao. Bilo je vrlo teško i mučno ga raditi i odlučiti se za jednu liniju jer, nažalost, koliko god film imao zahvata, vi ne možete da stavite sve, a to je najužasniji period naše istorije - rekla je, gostujući u Beogradskoj hronici, Nataša Drakulić.

Dodaje da su ona i cela ekipa dugo čekali na film.

- To neće biti lako snimanje, težak je scenario i mogu da zamislim, kad uđemo u realizaciju, ali... Ako treba da budemo prvi da to sad uradimo i ako taj film može da pokrene da se i drugi usude, jer u Jasenovcu je milion neispričanih priča, svaka od žrtava ima svoju pozadinu. Vrlo je surovo i potresno - smatra Nataša.

 

 

Ne krije da se plaši kako će se sve realizovati, ali ističe da je vremena za gubljenje nema. 

- U ovoj zemlji prebrzo se stvari odvijaju, jednostavno vi ne možete da se okrenete, da znate šta je juče bilo, tako da mislim da su ovo neki poslednji pokušaji da se sad krene, da prosto saznamo napokon šta je bilo, i zašto je to toliki niz godina zataškavano - dodala je Nataša.

- Ako stavite u film, kao što sam ja stavila sve zločine koji su se desili, ali zločine za koje postoje dokazi, imali ste konkretno trovanje dece ciklonom, postoji čovek koji je osuđen za to, koji je priznao to i koji je streljan zbog toga, tako da negde ja očekujem napade sa raznih strana. Nekom to možda neće biti potresno, nekome previše potresna i na to sam spremna na kraju krajeva - ispričala je Drakulićeva.

- Idem mirna u sve to jer u ovom filmu je sve istinito - zaključila je scenaristkinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading