Nagrađivani domaći film "Pijavice" u bioskopima od 19. septembra

Autor:

Zabava

11.09.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od reditelja čuvenih filmskih naslova "Vizantijsko plavo", "Bumerang" i "Diši duboko" Dragana Marinkovića 19. septembra u bioskope stiže domaća drama "Pijavice" o večnoj temi neuništivosti špijunaže i njenom opstanku svuda i za sva vremena.

Foto: Promo foto

Uvek motivisan književnim delima i istaknutim piscima reditelj i scenarista Dragan Marinković i ovaj put se okreće literaturi kao osnovi za snimanje dobre drame. Zajedno sa scenaristom Dušanom Spasojevićem, podstaknut istoimenim romanom Davida Albaharija koji je i koscenarista na filmu, Marinković snima ostvarenje prateći temu koja opravdava floskulu "jednom agent uvek agent".

Foto: Promo foto

Film "Pijavice" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, posebno je privukao pažnju američke javnosti koja je, na nekim od svojih festivala film i nagradila - Na "19. Beverly Hills Film Festival" od strane desetočlanog specijalnog žirija film "Pijavice" proglašen je za najbolji igrani film. Na "52. Houston International Film Festival" film je dobio " Platinum Remi Award" za film i "Gold Remi Award" za kameru.

Povodom prestižnih nagrada reditelj Dragan Marinković ističe:

- Kada vam nagradu dodele ljudi, prilično značajni u svetu filma, koje ne poznajete, a sve se dešava na završnoj večeri u prisustvu dve stotine ljudi u hotelu "Ruzvelt" u LA gde su dodeljivani prvi Oskari, to ipak nesto znači.

RepublikaFoto: Promo foto

Ostvarenje, koje je snimano u Beogradu, Istri i "Negde u svetu" kao što se u filmu kaže, predstavlja malu jevrejsku priču s kraja 20. veka na trusnom području Balkana. Glavni junak, poznati književnik Petar Mirić, koji je iz patriotskih razloga bio deo "tajne službe", želi da se vrati normalnom životu. To je nemoguća misija, jer svi koji su u njegovom okruženju pripadaju "nekome". Bekstvo, ma koliko daleko, nije moguće...

- Kada su mi u Americi rekli da je film istorijski, iznenadio sam se. U suštini to je tačno, jer se radnja filma dešava na samom kraju 20. veka, mada sam radnju doživljavao kao savremenu. Očigledno je da tema, na žalost, nema vremenskog ograničenja - rekao je reditelj,

Osim glavne uloge koja je pripala glumcu Nikoli Đuričku u ostaim ulogama našli su se i Lazar Ristovski, Iva Mihalić, Tihomir Stanić, Marijana Janković, Toni Mihajlovski, Petar Božović, Ana Sakić i drugi. 

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading