(VIDEO) Novi muzički festival Boban fest u Vladičinom Hanu 28. avgusta!

Autor:

Zabava

26.08.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BOBAN FEST - VLADIČIN HAN 28.08.2019. Organizator festivala: udruženje „Čuvari trube Boban Marković”- Pokrovitelj: Opština Vladičin Han.

Foto: Promo foto

- Bilo bi dobro da je Boban Marković odlučio ranije da napravi Boban Fest. Svojim dugogodišnjim radom i sa mnogobrojnim prijateljima koje ima u svetu muzike, učiniće 28.avgust danom za uživanje za sve one koji budu posetili ovaj događaj - Goran Mladenović,  predsednik opštine Vladičin Han .

Majstor trube Boban Marković  u rodnom Vladičinom Hanu ove godine po prvi put organizuje Muzički festival „Boban fest“, koji će biti održan 28. avgusta na bini u Sportsko-rekreacionom centru „Kunjak“

- Na inicijativu  Bobana Markovića, koji je prisutan na muzičkoj sceni više od 30 godina, odlučili smo se da organizujemo festival svetske muzike. Bobanova želja je da svoje kontakte i  iskustvo stavi u službu festivala kako bi u svoj rodni grad na jug  Srbije doveo kolege muzičare iz Srbije i Evrope. Festival ima ambiciju da postane tradicionalan i da proširi svoje akivnosti  muzičkim radionicama –udruženje Čuvari trube Boban Marković

Osnovna misija festivala je da se publici sa juga Srbije predstavi  najkvalitetnija muzička scena u žanru svetske muzike. Želja organizatora  je da ljubitelje muzike, trube, kolege muzičare iz Srbije i regijona ugostimo u gradu trube Vladičinom Hanu.

- Bilo bi dobro da je Boban Marković odlučio ranije da napravi Boban Fest. Svojim dugogodišnjim radom i sa mnogobrojnim prijateljima koje ima u svetu muzike, učiniće 28.avgust danom za uživanje za sve one koji budu posetili ovaj događaj. Iskreno se radujem ovome festivalu i očekujem sve prijatelje trube i prijatelje dobre muzike  sa Juga Srbije i iz cele Srbije da budu u Vladičinom Hanu na Boban Fest festivalu.

RepublikaFoto: Promo foto

Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju, i da ćemo i narednih godina biti u prilici da uživamo uz vrhunske zvuke trube velikih muzičara, koje ima Vladičin Han, po kojima se prepoznaje u Srbiji i svetu, pored mnogobrojnih lepih stvari i događaja koje imamo u Vladičinom Hanu, a delimo ih sa našim prijateljima iz Srbije i sveta - Goran Mladenović,  predsednik opštine Vladičin Han .

Pitali smo Bobana zašto se odlučio da organizuje festival u Vladičinom Hanu:

- Jesam ja svoj na svome i na belosvetskim festivalima, dok publika u transu uživa u mojoj muzici, ali Han ne bih menjao ni za jedno mesto na svetu. Tu su svi moji, oni najvažniji, tu sam počeo, voleo bih da tu i završim svoju životnu i profesionalnu priču - Boban Marković

Otvaranje ovog dešavanja predviđeno je za 19. časova, kada će nastupiti kvintet Đorđa Davidovića sa gostima, pretežno muzičarima iz Srbije i Rumunije.

Od pola devet uveče nastupa bend iz Mađarske, „Karavan familia“, a sledi, oko 22 časova, Biljana Krstić i „Bistrik“, na koncertu pod nazivom  „Povratak pirodi“.

Na kraju sledi  Marko Marković Brass band i njihova verzija novog zvuka balkanske muzike.

Pored koncertnog programa u okviru festivala Bilja Krstić i deo orkestra Bistrik održaće muzičku radionicu „Prirodni instrumenti“ 27 i 28.avgusta u okviru projekta „Muzika u službi ekologije“ podržanog od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine

- Saradnju sa najboljim trubačima Srbije sam počela prošle godine. Marko je bio gost na koncertu Bistrika a ove godine sam ja bila gost na Bobanovom koncertu u Guči.Bobanova  ideja o organizovanju festival Svetske muzike u rodnom gradu I poziv Bistriku da bude deo prvog festival predstavlja veliku čast za nas. Naše udruženje Balkan 011 realizovace muzičku radionicu i koncertni program u okviru projekta “Muzika u službi ekologije” na Boban festu.  Prirodna bogatstva Srbije a posebno juga Srbije  obavezuju nas da ih čuvamo i negujemo  baš kao i tradicionalnu muziku a Bistrik i ja se trudimo da otrgnemo od zaborava i sačuvamo najlepše pesme Balkana - Biljana Krstić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading