Beba smederevskih kulturnih manifestacija!

Autor:

Zabava

06.08.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezde Kana i Karlovih Vari spajaju Dunav i film.

Foto: Promo foto

Ove godine od 18. do 23. avgusta održaće se drugi po redu Smederevo filmski festival. Koncept festivala je da prikazuje aktuelna filmska ostvarenja iz 10 država kroz koje protiče Dunav. Svake godine menja se gost-selektor, a ove godine to je Jugoslav Pantelić.

Program ovogodišnjeg festivala biće poznat uskoro, a organizatori su otkrili poneku kinematografsku poslasticu za filmoljupce koji će se ove godine uputiti na Smederevsku tvrđavu, ali i na palubu broda ukotvljenog na dunavskoj obali kao ka Karađorđevom trgu gde će biti organizovane projekcije.

Smotru otvara jedan od glavnih favorita minulog Kanskog festivala, film "Zviždači" rumunskog reditlja Kornelija Porumbojua.

Tokom festivalskih dana biće prikazan i film "Otac" pobednik fešte u Karlovim Varima. Reč je o bugarsko-grčkoj koprodukciji koju su režirali Kristina Grozeva i Petar Valcanov, a koji će biti deo glavnog takmičarskog programa.

Među raskošnom kulturnom baštinom i ponudom Grada Smedereva, Dunav filmski festival je "beba festivala" koji je već prvim održavanjem uspeo, kako da privuče publiku, tako i znamenite goste.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA SMEDEREVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading