Srce Afrike na Senjaku

Autor:

Zabava

30.06.2019

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 28. od 30. juna 2019. u Muzeju afričke umetnosti na Senjaku održan je 22. Afro festival čiji je počasni gost Egipat. U nizu programa tih dana nedelju je obeležio Durbar - dan prijateljstva, muzike i plesa.

Foto: Srpski telegraf
Štand Egipta

Muzej afričke umetnosti okupio je predstavnike afričkih zemalja u Beogradu, širu medunarodnu i lokalnu zajednicu, kao i brojne ljubitelje afričke kulture i umetnosti. U bašti muzeja, kroz umetnost, zanate, suvenire, ali i kulinarske specijalitete, beogradskoj javnosti i turistima  predstavile su se ambasade Egipta, Konga, Gvineje, Libije, Maroka i Tunisa, kao i konzulati Namibije i Jamajke.

Foto: Srpski telegraf

Nastup atraktivne egipatske plesne trupa Reda oduševio je nekoliko hiljada posetilaca festivala, a veliko interesovanje privukao je nezaobilazni Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maski, skulptura u kamenu i drvetu, rukom pravljenih i bojenih tkanina, slika, batika, nakita, kao i dekorativnih predmeta za enterijer.

Foto: Srpski telegraf
Nastup atraktivne egipatske plesne trupa Reda
Foto: Srpski telegraf
Jamajčanski specijaliteti
RepublikaFoto: Srpski telegraf
Marokanski specijaliteti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading