Nastavlja se projekat Vip Kinoteka: "Ljubav i moda" u novom sjaju!

Autor:

Zabava

21.06.2019

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Digitalno restaurirana verzija filma „Ljubav i moda“ premijerno je prikazana u četvrtak, 20. juna u bioskopu Balkan zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“.

RepublikaFoto: Promo
Ljubav i moda

Prisutne zvanice, predstavnike medija, kulturnog života i sveta mode, na premijeri filma su pozdravili Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke i Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile, kao i Irena Mišović, manekenka i modna novinarka i Sandra Perović.

Jugoslovenski klasik iz 1960. godine, ostavio je podjednako veliki trag kako u kinematografiji, tako i u muzici i modi. Film je nastao u produkciji Avala filma, a okosnica priče su studenti koji žele da zarade novac za održavanje aero-smotre organizujući program modne revije za preduzeće „Jugošik”.

Film „Ljubav i moda“ predstavlja dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina, a pored velikana sedme umetnosti okupio i neka od najvećih imena iz sveta muzike sa ovih prostora poput Gabi Novak, Ive Robića, Arsena Dedića.

RepublikaFoto: Promo
Dejan Turk

Glavna uloga u filmu pripala je Bebi Lončar, a nezaboravne role odigrali su i Dušan Bulajić, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Jelena Žigon i Đuza Stoiljković.

Nakon projekcije filma, gosti su imali priliku da uživaju u nastupu nastup benda „VIS Limunada“ koji su oživeli tonove šezdesetih godina u Beogradu, a kultno ostvarenje Ljubomira Radičevića omogućilo je publici da se na kratko vrati u vreme vespi, igranki i šlagera.

RepublikaFoto: Promo
Jugoslav Pantelić

„Vip Kinoteka“ je ovom projekcijom zakoračila u drugi ciklus projekta, koji pored filma „Ljubav i moda“ podrazumeva još devet odabranih domaćih filmskih klasika koji će biti predstavljeni u digitalnom izdanju sa ciljem da se sačuvaju i zaštite ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading