DANAS POKLONI! Od Republike.rs i Evrobook-a - knjige na dar!

Autor:

Zabava

07.06.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za nove poklone od nas! I - kako je uvek lepše s kulturom, a naročito uz sve prijatnije dane koji su pred nama posle obilnih kiša, rešili smo da vam upotpunimo užitak - spremite se za nove naslove. Ovoga puta, portal Republika.rs i Evrobook najbržim čitaocima ili čitateljkama poklanjaju tri knjige!

Foto: pixabay.com

Sve što je potrebno je da danas (petak, 7. jun) u 12 časova najbrži čitalac/čitateljka pošalje svoje ime i prezime, broj telefona i za koju knjigu konkuriše na imejl-adresu: marketing@srpskitelegraf.rs.

Ovog puta smo vam namenili tri knjige!

STARIJI, Ljiljana Šarac

Peti roman autorke Ljiljane Šarac, provokativnog naslova, “Stariji” upravo je objavljena u izdanju Evro Book-a.

Ljiljana Šarac i u ovom romanu nastavlja da se bavi savremenom i aktuelnom, a kod nas i dalje pomalo tabu temom o ljubavi između starijeg muškarca i mlađe žene.

Foto: Promo foto

Roman „Stariji“ prodaje se u svim bolje snabdevenim knjižarama, trafikama i drugim maloprodajnim objektima koji u svom asortimanu imaju Evro Book knjige, kao i knjižari EVRO BOOK, u Dimitrija Tucovića 41, u Beogradu.

O romanu “Stariji”

Da li se samoće prepoznaju, imaju li moj i tvoj bol zajedničkog pretka, hoće li nas ljubav zaceliti, ili će nas tuđi pogledi smrviti? 

Bila je čudesno priviđenje, bila je nedosanjani san, zakasnelo buđenje života u kojem se više ničemu nije nadao.

U mirnom i dekadentnom kraju Beograda, nadomak uzavrelog centra i ušuškane Botaničke bašte, sredovečni univerzitetski profesor Milan Pešić prijatno troši svoje dane već polako svodeći životne račune. Decu je skoro izveo na put, u poslu se ostvario, ima i dva odana prijatelja s kojima prošlost čuva od zaborava, a sadašnjost od kolotečine.

Žene? Nakon neobjašnjive izdaje one jedne s kojom je zauvek trebalo da deli dobro i zlo, žene u Milanovom životu ne postoje. Iza nje su ostali gorčina i opreznost, ispred njega samo sitna uživanja, ukradeni trenuci onog spokojnog samozadovoljstva koje samo iskustvo može da donese.

Sve dok mu, pukim slučajem, za oko nije zapao jedan ljubak prizor, bezazlena sličica iz gradskog života, jedna od mnogih koje pažljivom oku ulepšavaju dane…

O autorki

Ljiljana Šarac rođena je u Smederevu 1971. godine. U rodnom gradu je završila gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću „Lasta” kao novinar, urednik revije „Lasta” i PR. Nakon toga okreće se profesorskom pozivu i danas radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski” u Beogradu. Godinama je pisala i objavljivala pesme. Dobitnik je „Smederevskog Orfeja”. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama „Lutka učaurene duše” 1997.  godine. Do sada je za Evro Book objavila romane: „Opet sam te sanjao”, „Gde sam to pogrešila?” i „Zid tajni”, “Starija”.

Evro Book, Beograd, 2019.

Prodajna cena: 721,60 rsd

Povez: Broš, 278 strana

Format: 13 x 20cm

Pismo: Latinica


TAJNI ŽIVOT VELIKIH SIKARA I VAJARA, Elizabet Landej

Nova knjiga u prodaji! 
Sve zanimljivosti iz života velikih svetskih umetnika na jednom mestu. 

Posle knjiga „Tajni život velikih pisaca” i „Tajni život velikih reditelja” stiže i knjiga o tajnama iz života velikih slikara i vajara. Saznajte više o poznatim umetnicima poput Fride Kalo, Pabla Pikasa, Vinsenta van Goga i mnogih drugih.

Foto: Promo foto

Od Leonarda (navodnog sodomite) do Karavađa (osuđenog ubice) i Edvarda Hopera (navodnog nasilnika), Tajni život velikih slikara i vajara donosi nam sablažnjive, sočne i smele priče koje se kriju iza života nezaboravnih umetnika iz celog sveta. Jeste li znali da Mikelanđelovi šegrti nisu mogli da rade s velikim majstorom zbog miomirisa koji su se oko njega širili; da je Vinsent van Gog imao običaj da jede slikarske boje i to pravo iz tube; da je Džordžija O’Kif volela da slika kô od majke rođena. Ovo je lekcija iz istorije umetnosti koju nikad nećete zaboraviti! 

POTPUNO NADREALNO! 

O autorki
Elizabet Landej je novinarka specijalizovana za umetnost i arhitekturu. Piše kolumne za časopis „Mental Flos”. Živi u Fort Vortu u Teksasu. 

Evro Book, Beograd, 2019.

Prodajna cena: 704,00 rsd

Povez: Broš, 288 strana

Format: 13 x 20cm

Pismo: Latinica

 

PUTOVANJE KROZ VREME: MISIJA DINOSAURUS, Džeronimo Stilton

Ovo je najnovija knjiga koju možete poručiti preko sajta evrobook.rs, putem društvenih mreža @evrobook (Facebook/Instagram) ili kontaktirajte Izdavača Evro Book na 011/344 66 18.

Foto: Promo foto

O knjizi: Svi miševi iz Mišograda obreli su se u bioskopu, na projekciji novog filma o dinosaurusima! Ali platno se odjednom pokidalo, a iz njega su nagrnuli… pravi dinosaurusi!

Tako je počela „Misija dinosaurusi”, čiji je cilj bio da te divove vratimo kroz vreme! 

Kakva nezaboravna pustolovina!!!

Evro Book, Beograd, 2019.

Prodajna cena: 1.232,00 rsd

Povez: Tvrd, 303 strana

Format: 15 x 20cm

Pismo: Ćirilica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading